Stemmen op kunstwerken voor kunstvaarroute
Uitgegeven op 05-11-2019 om 15:51  |  link  |  bewaar  |  print

HOLLANDS KROON - Langs de waterkant van de vaarroute tussen het Amstelmeer en het IJsselmeer wordt een blijvende buitententoonstelling gerealiseerd. Over welke kunstobjecten hier precies komen, mogen de inwoners van de kop van Noord-Holland meebeslissen.

De kunstvaarroute moet de vaartocht straks leuker en meer beleefbaar maken voor de pleziervaart. Stemmen kan via denkmee.hollandskroon.nl.Om de vaartocht door de binnenwateren van Hollands Kroon aantrekkelijker te maken worden er duurzame en zichtbare kunstobjecten gerealiseerd. Er zijn zes plaatsen langs het water waar een kunstwerk komt te staan. U kunt stemmen op acht kunstwerken. U geeft per kunstobject aan of u het mooi vindt en/of passend bij de omgeving. Stemmen kan tot en met 21 november. De favoriete werken worden uiteindelijk in het voorjaar van 2020 geplaatst.

Aanbesteding
Zes kunstenaars zijn gevraagd om objecten te bedenken. Die hebben zij gepresenteerd. Daarna is via een aanbesteding gecheckt of deze kunstobjecten voldeden aan de eisen. De overgebleven kunstobjecten worden nu gepresenteerd.

De Kop Werkt!
Dit project valt onder 'De Kop Werkt!', het regionaal stimuleringsprogramma van de vier kopgemeenten Texel, Den Helder, Hollands Kroon en Schagen en de provincie Noord-Holland. Meer informatie over het programma vindt u op www.dekopwerkt.nl.
(advertentie)
(advertentie)
Poll:
5G
Ja
Alleen als het veilig is
Overbodig
Nee
  
Occasions
Te koop VW Golf Automaat
€ 13.990,-

Toyota Verso 1.8 Dynamic
€ 23.745,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Camping op Lutjestrand, Westerland - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...