Cursus 'Beeldhouwen in hout'
Uitgegeven op 05-11-2019 om 15:35  |  link  |  bewaar  |  print

OOSTERLAND - Als u van hout houdt, ligt hier uw kans. Er zijn weer enkele plaatsen vrij op de dinsdagavondcursus 'Beeldhouwen in hout' bij Rein Veldboer. Als u wilt, kunt u meteen aan de slag. Wacht niet tot uw pensioen, maar begin nu met wat u eigenlijk heel fijn vindt om te doen.

Hout is een mooi, maar ook een weerbarstig materiaal. Daar iets moois van maken... dat is de uitdaging. Op de cursus wordt geleerd hoe je met goed gereedschap van een stuk hout een door jou gewenste vorm kunt maken. Met beitels, zaag, raspen, schuurpapier en veel geduld. Voor de één is het ambachtelijk werken een belangrijk aspect, voor de ander is het creatief omgaan met dit materiaal aantrekkelijk.Er is met beeldhouwen in hout ( en steen) maar één werkwijze: weghakken. Iets er weer bijplakken kan niet. Je moet dus goed van te voren weten wat je gaat maken. Dit hele proces van ontwerpen en bewerken van het hout wordt tijdens de cursus begeleid. Ieder werkt op zijn eigen niveau en in zijn eigen tempo.
Ervaring is niet vereist.

Hout en gereedschap zijn aanwezig, maar zelf een stuk meenemen of met je eigen gereedschap werken mag ook.
De woensdagavond is vol, maar op de dinsdagavond is momenteel weer plek. Wilt u eerst een indruk krijgen van hoe het er aan toe gaat op de cursus, dan kunt u ook een keertje komen kijken.

De cursus wordt op dinsdagavond van 19:00 tot 22:00 uur gegeven in Atelier Rein Veldboer, Gemeenelandsweg 92 in Oosterland. De kosten zijn € 20,00 per les.
Wilt u meer weten, mail r.veldboer@quicknet.nl of bel 0227-4512517 voor verdere informatie.
Eigen werk van Rein Veldboer is te zien op www.beeldenvanreinveldboer.nl.
(advertentie)
(advertentie)
Slagerij Ottens
Poll:
5G
Ja
Alleen als het veilig is
Overbodig
Nee
  
Occasions
Te koop Mitsubishi Colt
€ 4.250,-

Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Vlaggetjesdag 1961, de vloot vaart uit - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...