Schaapskudde weer te zien in Noordduinen
Uitgegeven op 05-11-2019 om 15:03  |  link  |  bewaar  |  print

DEN HELDER - De schaapskudde en schaapsherder zijn weer actief in de Noordduinen. Bent u aan het wandelen of fietsen in dit natuurgebied? Let dan even op, het is een betoverend gezicht die witte schapen op het grijze duin.


Foto Landschap Noord-Holland

De schapen grazen hier om de vergrassing en verruiging in te perken en helpen hierbij de duinkonijnen, die het door hun lage aantal het alleen niet meer redden. Ze zijn er nu voor de tweede ronde dit jaar, om de nieuwe grasgroei af te grazen vlak voor de winter begint. Dus grijp je kans om te genieten van de kudde in het landschap.

Boswachter Tim Zutt van Landschap Noord-Holland: "Een kudde zien is indrukwekkend, de hond die de schapen begeleidt, maar juist ook de schapen zèlf: het zijn harde werkers en ze komen precies daar waar machines niet kunnen komen. Als ze klaar zijn met grazen, reizen de schapen weer door naar een ander natuurgebied, maar komen volgend jaar weer terug als het nodig is. De schapen aaien kan alleen niet, daarvoor moet je naar een kinderboerderij." Nederland telt nog zo'n honderd schaapskuddes, die helpen in het natuurbeheer.
Volg boswachter Tim via Twitter.
(advertentie)
Slagerij Ottens
(advertentie)
Gezellig tot in de late uurtjes!
Poll:
5G
Ja
Alleen als het veilig is
Overbodig
Nee
  
Occasions
Te koop Mitsubishi Colt
€ 4.250,-

Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
1957 - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...