Ontslag burgemeester Lont: "Typisch voorbeeld van verziekte bestuurscultuur op Wieringen"
Uitgegeven op 11-08-2006 om 07:15  |  link  |  bewaar  |  print

(Foto: Henk-Jan Wittink, www.FotoHenkJan.nl)WIERINGEN - Transparant Wieringen keurt het besluit van de raad van Wieringen om burgemeester Lont te ontslaan af. De manier waarop de besluitvorming tot stand gekomen is noemt de organisatie een typisch voorbeeld van de "verziekte bestuurscultuur" op Wieringen "waar hoor en wederhoor niet aan bod komen".

Volgens Transpirant Wieringen is de burgemeester nooit gehoord door de voltallige raad in deze langslepende kwestie. "Sterker nog", schrijven ze in een persbericht, "veel nieuwgekozen raadsleden hebben nog niet eens kennis gemaakt met de burgemeester". Er is geen oplossing gezocht die een structurele oplossing biedt voor de burgemeester en de bestuurscultuur op Wieringen.

Verder vindt de organisatie dat de "zwakke argumentatie" die de woordvoerder van de raad nu naar voren brengt "uiterst summier is, en bovendien schofferend voor de burgemeester en de Wieringer bevolking."

Transparant Wieringen is van mening dat de raad van Wieringen door deze uitleg de kloof vergroot tussen burgers en bestuur. De voorgestelde outplacement regeling vanuit de Gemeente is volgens Transparant Wieringen beneden de maat, en bovendien had de burgemeester bij het accepteren van dat voorstel een kans op een baan in het openbaar bestuur wel kunnen vergeten.

Transparant Wieringen vraagt zich af waarom de positieve punten die in de korte periode gerealiseerd werden in de actieve periode van de burgemeester niet meegenomen zijn in de besluitvorming.

Bijvoorbeeld:
- de onderhandelingen over het randmeer die in een impasse waren beland heeft zij vlot getrokken

- zij heeft het ondernemersplatform nieuw leven ingeblazen

- 15.000 euro voor onderzoek naar de haven losgeweekt

- zij heeft zich opgesteld als een prima gastvrouw bij het werkbezoek van Koningin Beatrix en tevens het draaiboek opgesteld voor dat bezoek omdat de secretaris dat verzuimde

- zeer goede contacten opgebouwd met burgers, ondernemers en verenigingen

- vernieuwende ideeen voor Wieringen gelanceerd, o.a.
de verlichte boerderijenroute, netwerkbijeenkomst voor regionale ondernemers

- versteviging van de kontakten binnen het gewest Kop van Noord-Holland

- etc, etc, etc.

Transparant Wieringen vraagt zich af of de bevolking van Wieringen de houding van de raad nog langer moet pikken en beraadt zich op economische sancties en protestacties om te laten zien dat de verziekte bestuurscultuur niet langer wordt geaccepteerd op Wieringen.
(advertentie)
(advertentie)
Slagerij Ottens
Occasions
Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Redacteur/fotograaf Michael de Jong - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...