Succes wint ook op Texel 1-2
Uitgegeven op 15-10-2019 om 07:13  |  link  |  bewaar  |  print

TEXEL - Succes 1 plus aanhang maakte zondag de oversteek per luxe veerboot naar Texel. Op het programma stond de eerste van drie lastige uitwedstrijden op Texel. Texel’94 was aan de beurt, de club die de afgelopen jaren van de tweede klas naar de vierde klasse is afgezakt. Op sommige fronten is dat nog niet geheel doorgedrongen. Dat bleek toen de hondstrouwe supporters van Succes bij het betreden van hun sportpark entree moesten betalen. Jazeker, zelfs in de vierde klasse. Gedurfd, dat zeker.

Om iets over twee, er werd rekening gehouden met de supporters die met de 13.30 boot kwamen, werd er afgetrapt. Texel heeft sinds 6 jaar kunstgras, niet favoriet bij onze jongens, maar we moesten het ermee doen. Succes begon prima. Aanval na aanval op het vijandelijke doel. Dit resulteerde in een treffer door Jeroen Norder in de 11e minuut. Aan het wedstrijdbeeld veranderde daarna niets, Succes viel aan en creëerde een aantal goede kansen die er net niet in gingen. Tot de 30e minuut Toine Bugel de zestien inliep en keihard door de keeper onderuitgehaald werd. Wat volgde was slechts een penalty, geen gele of rode kaart. Op dat moment ging het gerucht al langs de kant dat de scheidsrechter die het spel op 50 meter volgde zijn kaarten was vergeten. De jonge honden van Texel (door leegloop in de selectie stond er een volledig nieuw jong elftal uit eigen jeugd) hadden een laten we zeggen wat agressieve wedstrijdinstelling. Maar charges op onze jongens werden tot dan toe weggewuifd door de leidsman. De penalty werd onberispelijk ingeschoten door aanvoerder Jeroen Metselaar. Twee nul, niets aan de hand. Met een goed gevoel aan een glas Skuumkoppe.

Na de rust bleek de scheidsrechter nog meer talenten te hebben, hij bleek ook prima voor sinterklaas te kunnen spelen. Uit het niets gaf hij Texel in de 50e minuut een penalty die benut werd. Nu kwam het erop aan. De Texelaars gooiden er voetbaltechnisch en qua agressie nog een schepje bovenop. Springen voor je leven werd het. Toine bugel had inmiddels het veld verlaten (vervangen door Jornt Jonkman) doordat hij last van zijn hoofd had nadat de keeper hem omver schopte en hij niet zachtzinnig met zijn hoofd op hert kunstgras belandde. Gevreesd werd dat er meer Successers geblesseerd zouden raken.

Succes liet zich niet van de wijs brengen, werkte zeer hard en probeerde te blijven voetballen. Wat lastig was. Wouter Rood wisselde Jeroen Norder voor Marc vd Kooij. Een minuut of 20 voor het einde werd er nog een Successer van achter hard neergesabeld in hun ‘zestienmeter’. Honderd procent penalty en de 1-3. Maar de scheidsrechter bleek standvastig en wuifde de penalty weg. Een tegenvaller. Hierdoor bleef het billenknijpen tot het einde, Texel rook bloed en creëerde nog wat kansjes. Echter, onze verdediging en keeper doorstonden de beproevingen glansrijk. Toen de scheidsrechter voor de laatste keer floot ging er een zucht van verlichting door het Wieringer kamp. De afgelopen seizoenen zouden dit soort wedstijden waarschijnlijk niet zijn gewonnen. Dat dit nu wel gebeurd is een teken dat de ploeg gegroeid is. Mentaal zit het goed in de groep. Dit resulteert in een 100% score met 12 uit 4. Volgende week is Succes 1 vrij, de week erop (27 oktober volgt een thuiswedstrijd tegen De Koog . Ik reken op veel support want dat verdient deze ploeg.
Koop uw mooiste plaatjes op Fotohenkjan.nl!