Kwieke eeuweling in Kapellehof vierde haar verjaardag
Uitgegeven op 19-09-2019 om 14:53  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Feest in Kapellehof donderdagmorgen. Mevrouw Brouwers-Stange vierde haar 100ste verjaardag. In het bijzijn van haar zoon en twee kleindochters kwam loco-burgemeester Theo Groot op visite namens de gemeente.


Naast een mooi boeket overhandigde Theo Groot namens Hollands Kroon een kopie van de geboorteakte.

Mevrouw Brouwers is geboren in Dinteloord. In 1932 verhuisde zij met haar familie naar de pas drooggelegde Wieringermeer. Zij ging naar school in Middenmeer. Op haar veertiende verliet zij school en kreeg een betrekking bij een boer in de huishouding. Dat was voor dag en nacht. Zij moest eten en verblijven in de keuken. Toen haar moeder daarachter kwam moest zij daar weg en mocht niet meer terug. Nadat zij op haar twintigste getrouwd was met Harm en drie kinderen kreeg werd ze huisvrouw zoals dat ging. Harm overleed 40 jaar geleden, er is nog één zoon in leven.


Uiteraard toegezongen door het team en de cliënten.

Mevrouw Brouwers woont alweer zeven jaar in Kapellehof. Dit ging niet zonder slag of stoot, ze heeft eerst drie keer afgezegd nadat haar kleindochters een plekje hadden geregeld. Op haarzelf wonen ging niet meer, ze wilde liever ergens anders naar toe. Daar was donderdagochtend niets van te merken. Zij genoot van de aandacht, en nog wel het meeste van de brief van de koning en de koningin. Al met al een mooie dag voor deze opmerkelijk kwieke vrouw.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Te koop VW Golf Automaat
€ 13.990,-

Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
WR 13 van Ok de Haan - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...