Alzheimerdag 28 september 2019
Uitgegeven op 22-09-2019 om 09:04  |  link  |  bewaar  |  print

Mensen met dementie en hun mantelzorgers

HOLLANDS KROON - Zaterdag 28 september organiseert het Netwerk Hollands Kroon Dementievriendelijk gezellige, sportieve en informatieve activiteiten voor mensen met dementie en hun naasten. De deelnemers kunnen participeren in verschillende activiteiten. De activiteiten zijn gratis en duren van 10.00 uur tot 15.00 uur. Aanmelden kan tot 27 september. Aanleiding is Wereld Alzheimerdag dat dit jaar als thema ‘samen bewegen’ heeft.

Programma

De ochtend start om 10.00 uur in wijkcentrum Kroonwaard Middenmeer met koffie en wat lekkers. Na een welkomstwoord van wethouder Mary van Gent (circa 10.30 uur) zijn er verschillende activiteiten: bijvoorbeeld samen bewegen met oefeningen waaraan iedereen mee kan doen. Ook zijn er informatietafels. Medewerkers van de aanwezige organisaties geven daar uitleg over activiteiten die ze organiseren voor mensen met dementie en voor mantelzorgers.Om 10.45 uur is er onder het motto ‘samen bewegen’ een korte uiteenzetting over het belang hiervan door een beweegagoog van Team Sportservice, gevolgd door een wandeling.
Om 11.30 uur kunt u samen een kleine lunch gebruiken. U krijgt een broodje en een drankje aangeboden.

Tussen 14.00 en 15.00 uur gaan de dementieambassadeurs de winkeliers langs om het belang van Dementievriendelijke organisatie toe te lichten.

Aanmelden
Het programma op zaterdag 28 september is gratis. U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar vitaliteit@hollandskroon.nl of via het telefoonnummer 088-3215000 (vragen naar en van de medewerkers van het Team Vitaliteit). Vermeld uw naam en met hoeveel personen u komt. Ook willen we weten of u (of de persoon die u meeneemt) een rolstoel of rollator gebruikt. Deze informatie hebben we nodig om het eventuele vervoer naar de locatie en de catering goed te kunnen regelen. U kunt zich tot 27 september aanmelden. Let op: er kan een beperkt aantal mensen deelnemen aan het programma. Dus meld u snel aan als u deze gezellige dag niet wilt missen!

Dementievriendelijke gemeente Hollands Kroon
De Dementieambassadeurs van gemeente Hollands Kroon schenken samen met lokale partners specifieke aandacht aan het creëren van meer bewustwording voor dementie. De samenwerkingspartners zijn Gemeente Hollands Kroon, het Netwerk dementie NHN, Geriant, Stichting Mantelzorgcentrum, Stichting Wonen Plus Welzijn/Noordkopvoorelkaar.nl , Alzheimer Nederland-afdeling NHN, Omring, Lokaal Samenwerkende Belangenorganisatie Ouderen Hollands Kroon (LSBO-HK), Woonzorggroep Samen, Team Sportservice, Incluzio Hollands Kroon en de Stichting GGZ-NHN. Samen maken zij de gezellige ochtend tijdens Alzheimerdag mogelijk.

Iedereen kan wat betekenen
Hollands Kroon wil een gemeente zijn voor iedereen. Een gemeente waarin mensen met dementie en hun mantelzorgers zo lang mogelijk thuis wonen en kunnen participeren in de samenleving. Iedereen, van gemeentebestuur tot bankmedewerker, van buurman tot ondernemer, van politie tot vereniging, kan iets betekenen. Bijvoorbeeld door de gratis training Goed omgaan met dementie te volgen. Meer informatie hierover is te vinden op www.samendementievriendelijk.nl


(advertentie)
Koop uw mooiste plaatjes op Fotohenkjan.nl!
(advertentie)
Poll:
5G
Ja
Alleen als het veilig is
Overbodig
Nee
  
Occasions
Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Toyota Yaris 1.5 Hybrid Aspiration
€ 13.245,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Vangstverbod - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...