ZVV Succes wint eerste competitiewedstrijd
Uitgegeven op 14-09-2019 om 20:58  |  link  |  bewaar  |  print

SINT PANCRAS - Zaalvoetbalvereniging Succes/De Kasteleen 1 speelde vrijdag hun 1e competitiewedstrijd uit in sporthal De Oostwal tegen Vrone 2. De Wieringers zegevierden met 1-4.

Bij Succes is een aantal spelers gestopt of geblesseerd. Vorig seizoen zijn Pieter Mulder en Jop van den Esschert gestopt bij Zvv Succes 1. Dit seizoen zijn er nieuw bijgekomen Kees Posthumus van Succes 3 en Aloys Mereboer van JO19-1 veld. Lars Riemersma van de JO19-1 viel vrijdag in.
Vorige week had Succes kansloos voor de beker in Heiloo verloren van HZV Vennewater 2. Het werd maar liefst 7-2. Ook dit seizoen speelt Succes 1 in de KNVB 1e klasse A.

Beide teams begonnen aftastend aan het wedstrijd. Al snel werd het tempo opgevoerd. Vrone had het betere van het spel en kreeg na verloop van tijd 2 mogelijkheden. Het vizier stond niet op scherp. Vrone bleef zeer gedisciplineerd spelen. En kreeg ook kansen. Succes kwam steeds beter in het ritme en kwam meer op de helft van Vrone. Zonder nog echt gevaarlijk te worden. Wat er vorige week allemaal fout bij Succes ging, lukte vandaag allemaal. De verdediging stond goed en er werd zeer gedisciplineerd gespeeld. De ruststand was 0-0.

De 2e helft kende hetzelfde spelbeeld. Succes werd beter en kreeg ook meer mogelijkheden. Na een mooie aanval via Aloys en Stan de Koning wist Kees de bal hard binnen te schieten, 0-1. Vrone ging meer op de aanval spelen en werd wat onrustiger. Dit leidde tot meer balverlies. Succes wist hier 2x optimaal van te profiteren. Stef de Koning stoomde op vanaf links via 2 identieke situaties, wist hij de bal langs de keeper te schieten. Het werd 0-2 en 0-3. Vrone ging verwoed verder met aanvallen. Alleen kreeg het al gauw de volgende counter om de oren. Lars Riemersma wist heel knap en beheerst af te ronden, 0-4. Na een harde overtreding op Robin Meilink gaf de scheids geen geel en tijdstraf. Even later werd Aloys onterecht van het veld gestuurd met geel. Succes moest de resterende 2 minuten met een man minder uitspelen. Ze hielden goed stand. Toch wist Vrone met enig wat fortuin nog te scoren. De eindstand was 1-4.


Nog even nazitten in de 3e helft om de overwinning te vieren

De opstelling: S. Doesburg (doel), Stef de Koning, Aloys, Mereboer, Youri Jansma, R. Meilink (allen achter), K. Posthumus, L. Riemersma, Stan de Koning (allen voor). Coach geen. Afwezig: B. de Kleine, M. Hoekstra.

Volgende week speelt Succes/De Kasteleen 1 thuis tegen Scagha 2.
(advertentie)
(advertentie)
Architecten- en ingenieursbureau W.A. De Herder bna vof
Occasions
Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Toyota Verso 1.8 Dynamic
€ 23.745,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Muziektuin, podium in het land/tuin tegenover Concordia - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...