Reactie Rijkswaterstaat i.v.m. het werk op de Afsluitdijk
Uitgegeven op 12-09-2019 om 20:50  |  link  |  bewaar  |  print

AFSLUITDIJK - Reactie van Rijkswaterstaat op het mogelijke stilleggen van de werkzaamheden op de Afsluitdijk. De bouwers kunnen voorlopig doorwerken.


Eigenlijk sinds kort zien wij op Wieringen pas goed wat voor een mooi ding die Afsluitdijk is. En hoe het met ons al jarenlang verweven is. Als de dijk straks klaar is zijn wij we allemaal beretrots op. Ook zo leuk hoe de bouwers hebben genoten van de Visserijdagen, het was nog nooit zo druk in het weekend op de slaapboot als tijdens de Flora! (foto's Henk-Jan Wittink, gemaakt tijdens de winter, zo tegen zonsondergang. Het is echt een icoon.)

De renovatie van de Afsluitdijk is op dit moment in volle gang. Het Rijks-inpassingsplan voor deze grote renovatie met alle onderliggende vergunningen is onherroepelijk.


Lely kijkt toe en vindt het goed.... Zo te zien is hij ook aan een (was)beurt toe, dat zal Level vast en zeker regelen. De Afsluitdijk is een icoon, Cornelis Lely ook, droge voeten voor Nederland.

De Afsluitdijk raakt de PAS-uitspraak voor wat betreft een later toegevoegd project op de Afsluitdijk: beheer en onderhoud in het kader van waterveiligheid. Hierbij gaat het om het op orde brengen van bestaande steenbekleding over een lengte van ongeveer 10 km. De natuurvergunning voor deze in omvang beperkte toevoeging aan het project renovatie Afsluitdijk is nog niet onherroepelijk en raakt de PAS-uitspraak. Wat de exacte gevolgen zijn voor de uitvoering van deze specifieke werkzaamheden kan Rijkswaterstaat in dit stadium nog niet zeggen.
(advertentie)
Gezellig tot in de late uurtjes!
(advertentie)
Formido. Haal meer uit je huis.
Occasions
Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Taxi Ott - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...