Vereniging Transparant Wieringen het antwoord op ontevredenheid inwoners Wieringen
Uitgegeven op 18-07-2006 om 16:56  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGEN - Op Wieringen hebben de burgers door middel van een representatief onderzoek door de Schager Courant aangegeven dat zij het vertrouwen in de plaatselijke politiek en het ambtelijke apparaat grotendeels kwijt zijn. Daarnaast hebben ruim 1300 burgers door middel van een petitie aan de raad duidelijk gemaakt dat zij terugkeer van de na ziekte herstelde burgemeester Titia Lont eisen.

Een groep burgers en ondernemers hebben de handen in een geslagen om een vereniging te gaan oprichten om zaken die nu veel stof doen opwaaien inzichtelijk te maken voor de inwoners en ondernemers op het voormalige eiland Wieringen. De vereniging hoopt hiermee het vertrouwen in de politiek en het ambtelijke apparaat weer te verbeteren.

Het is reeds jarenlang bekend waardoor de onvrede is ontstaan onder de bevolking. Rancuneus handelen, vriendjespolitiek en zelfbevoordeling vanuit de politiek en het ambtelijke apparaat liggen eraan ten grondslag.

Vorig jaar werd dat nog eens bevestigd door een gelekte e-mail van twee raadsleden wat leidde tot het aftreden van iin van de wethouder en de opsplitsing van de partij OW 91. Deze wethouder eiste destijds een diepgaand onderzoek naar deze beschuldigingen die tegen hem en het college geuit werden. Het onderzoek heeft echter om onduidelijke redenen tot nu toe niet plaatsgevonden. Het voorlopig niet terugkeren van de zeer geliefde burgemeester Titia Lont was de druppel die de emmer deed overlopen voor de inwoners van Wieringen.

De vereniging (in oprichting) Transparant Wieringen wil het negatieve tij keren, een platform bieden voor kritische burgers en gezamenlijk oplossingen aandragen. De vereniging verwacht in de loop van de maand augustus officieel actief te starten met haar activiteiten. Tot die tijd zal berichtgeving plaatsvinden op het weblog. Inwoners van Wieringen die vragen hebben of met zaken in hun maag zitten kunnen contact opnemen met Transparant Wieringen via het e-mailadres transparantwieringen@hotmail.com.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Te koop VW Golf Automaat
€ 13.990,-

Toyota Yaris 1.5 Hybrid Aspiration
€ 13.245,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Carnaval 1983 - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...