TweeŽntwintig D.O.S. turnsters turnden om het Clubkampioenschap
Uitgegeven op 10-07-2006 om 12:46  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Afgelopen zaterdag 8 juli vonden de Onderlinge Wedstrijden van de keurmeiden van Gymvereniging D.O.S. uit Den Oever plaats, in de sportzaal ít Kroaienest te Den Oever. Alle keurturnsters waren deze dag aanwezig.

Om 9.15 uur werd er begonnen met de warming-up. Het inwerken op de toestelllen ging van start om 9.30 uur. Iedere ronde kregen de turnsters 8 minuten inwerktijd. Door het goede werken van de juryleden, jurymeisjes, telcommissie, leiding en turnsters verliep de wedstrijd op rolletjes. Rond 11.00 uur had iedere turnster de oefeningen geturnd op de betreffende toestellen. Voor de vier nieuwe selectie meisjes van afgelopen seizoen, was het hun eerste wedstrijd, maar het ging ze zeer goed af en hadden er veel plezier in.
Na de wedstrijd mochten de turnsters even wat drinken en eten. Daarna mochten ze meteen weer aan de slag. Na de wedstrijd konden alle turnsters deelnemen aan verschillende recordpogingen; zoals, op handen lopen, op handen staan, spijkerbroek hangen, touwtjespringen, blokjes van 1 cm x 1cm op elkaar stapelen, Limbo dansen enz. Bij elk stationnetje van de recordpogingen werd gecontroleerd door juryleden. De turnsters mochten zelf bepalen wat ze gingen doen en daar kregen ze een half uur voor. Iedereen ging enthousiast aan de slag. Ze waren fanatiek bezig om de verschillende records te verbreken. Na het half uur, gingen alle turnsters zich verzamelen voor de opmars. De uitslagen van de Onderlinge wedstrijd en de recordpogingen waren bekend.

Bij de selectiemeisjes werd Martine Staats 1e met 29.50 punten, daar achter behaalde Marit Raaijmakers een zilveren medaille (29.10). Heloisa Gepkens werd 3e (28.15) en vierde werd Kelsey Huijbers met 26.65 punten. Iedere turnster kreeg in ieder geval een persoonlijke diploma, een herinnerings glas, een vaantje en een roos. Bij de jongste keurgroep werd met 30.45 punten Anne Luyt Kampioen. Naast haar kwam Ilse Rotgans op het schavot te staan met een punten totaal van 29.70. De bronzen medaille moest gedeeld worden door twee turnsters namelijk Emma Metselaar en Sarah de Wit zij behaalden allebei 28.00 punten. Op de vijfde plaats eindigde Suzanne Emmers(26.40) en zesde werd Chiara Smit (24.95). Voor Chiara was het ook haar eerste wedstrijd en turnde voor zoín korte tijd dat ze bij de keur zit een hele goede wedstrijd.

De midden groep van de keur bestond uit 8 turnsters.
Lisa Wilms behaalde hier de gouden plak met een punten totaal van 36.15, tweede werd Nora Looze, zij scoorde op de brug een 8.95 dit was het hoogste cijfer van de wedstrijd. Brons behaalde hier Yonie Dikken met een punten totaal van 34.10. Naast Yonie op de vierde plaats kwam Tessa Raaijmakers zij behaalden in totaal 32.85 punten. Anne de Wit werd vijfde(30.95), een zesde plaats was weggelegd voor Daisy Zandvliet(28.25). Annemarijne Rotgans werd hier zevende(27.75) en een achtste plek was voor Chantal van Wijhe (20.65)
En de laatste groep waren de aller oudste meiden van de keur.

Voor Francisca was het haar laatste wedstrijd, na 10 jaar geturnd te hebben, stopt ze nu. Ze zal zeker werkzaam blijven bij de vereniging en blijven dansen bij Showdansgroep DjŤstiek. Annelies Koorn werd hier ruim eerste met een punten totaal van 34.65. Het zilver mocht Luz-GabriŽla Gallego mee naar huis nemen, zij behaalde in totaal 31.50 punten. Brons was voor Francisca van Hoesel(30.80) en de vierde plaats werd bezet door Sanya Jeeninga (27.60).

Elk seizoen wordt er ook een clubkampioene benoemd en dit jaar werd het Lisa Wilms. Die dit jaar zoals de meeste al weten Nederlands Kampioen werd. Het bestuur overhandigde haar het mooie beeld dat ieder jaar aan de Clubkampioene wordt overhandigd, maar ook nog een mooie canvas doek met een afbeelding van haarzelf, als aandenken aan het Nederlands Kampioenschap van 2006.
Daarna werd er nog een prijsuitreiking gedaan voor de recordpogingen.

Bij het spijkerbroek hangen werd Nora Looze 3e met 100 seconden, Tessa Raaijmakers tweede met 127 seconden en Lisa Wilms bleek de beste te kunnen hangen, ze hing maar liefst 3 minuten en 34 seconden lang.
Op handen lopen werd 3e Lisa Wilms(20 meter), tweede werd hier Yonie Dikken (25.50 meter) en eerste Nora Looze met 35.20 meter. Handstand staan op klossen, werd Annemarijne Rotgans heel netjes 3e met 12.93 seconden, tweede werd Annelies Koorn met 35.31 seconden en met 47.60 seconden was Nora Looze de beste.

Bij borstwaartsommen op de hoge ligger van de brug, vanuit volledige strekhand, behaalde Marit Raaijmakers een derde plaats met 5 borstwaartsommen, Emma Metselaar tweede met 7 borstwaartsommen en met 8 borstwaartsommen werd Ilse Rotgans eerste.
Radslagen op de hoge balk werd met 11 radslagen Lisa Wilms 3e , Nora 2e met 14 radslagen en met 36 radslagen werd Annelies ruim eerste.

Met blokjes stapelen van 1cm x 1cm werd Luz-GabriŽla Gallego 3e met een toren van 16 blokjes hoog. Daisy Zandvliet behaalde de tweede plaats met 16 blokjes en eerste werd Tessa Raaijmakers met 18 blokjes. Bij het gooien en vangen van een bal, was de bedoeling dat je in een hoepel bleef staan en ťťn hand mocht alleen fungeren als werphand en de andere hand als vanghand. Sanya Jeeninga behaalde hier 8 vangbeurten en werd hier dan ook 3e mee. Francisca van Hoesel behaalden er 19 en werd 2e en als laatste werd eerste Annelies Koorn met 22 vangbeurten.

Bij het touwtjespringen vanuit twee benen springen, werd met 102 sprongen Francisca van Hoesel 3e, Luz-GabriŽla 2e met 114 sprongen en met 124 sprongen behaalde ook hier Annelies Koorn de eerste plaats.
Bij 90 graden hang behaalde Emma Metselaar een 3e plaats met 15.28 seconden, tweede werd Annelies Koorn met 15.56 seconden. En nummer ťťn kon niemand overtreffen, want met maar liefst 42.31 seconden werd Yonie Dikken kampioen bij 90 graden hang. Het laatste record was het Limbo dansen. Suzanne Emmers wist onder een touw van 75 cm hoogte te limbo dansen en dat leverde haar een 3e plaats op. Op 65 cm hoogte behaalde Tessa Raaijmakers een 2e plaats en Lisa Wilms behaalde de eerste plaats met 60 cm.

Foto:
*Onderste rij van links naar rechts: Chiara Smit,Heloisa Gepkens, Keley Huijbers, Martine Staats, Sarah de Wit, Emma Metselaar, Ilse Rotgans, Marit Raaijmakers, Anne Luyt, Suzanne Emmers
*Achterste rij van links naar rechts: Annelies Koorn, Anne de Wit, Luz-GabriŽla Gallego, Daisy Zandvliet, Sanya Jeeninga, Annemarijne Rotgans, Tessa Raaijmakers, Francisca van Hoesel, Nora Looze, Lisa Wilms, Yonie Dikken (afwezig op foto Chantal van Wijhe)
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Burgemeester Schellinger overhandigt vis in Amsterdam - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...