Kinderen voor kinderen
Uitgegeven op 06-07-2006 om 19:49  |  link  |  bewaar  |  print

Hulpactie Wieringen voor Roemenie

WIERINGEN - Op 14 juli is het dan zo ver: dan gaat de Stichting Netwerk Roemenie met twee groepen vrijwilligers naar Roemenie om daar huisjes te bouwen en vakantie te vieren met Roemeense kinderen. De laatste week is er namelijk een vakantiekamp voor 36 kinderen.


Afgelopen week heeft een groep enthousiaste vrouwen in het Westerlander dorpshuis een grote hoeveelheid kleren uitgezocht. De Roemeense kinderen hebben vaak niet meer dan 1 stel kleren. Naast dat het idee is ontstaan om vanaf Wieringen hen allemaal een eigen tas of rugzak met eigen toiletartikelen en knutselmateriaal te geven.

Voor kinderen die nooit iets hebben, zou dit een grote schat zijn. Omdat we ook nog spullen aan een kindertehuis willen geven, zijn er minstens 50 pakketjes nodig. Uw eigen kind kan eenvoudig een tas of rugzakje samenstellen. Maar natuurlijk kunnen opa’s en oma’s ook meedoen.

Het gaat dan om de volgende toiletartikelen: tandenborstel, tandpasta, douchefris, shampoo, kam, handdoek en washand. Verder denken we aan het volgende knutselmateriaal: papier (gekleurd misschien), potloden, kleurpotloden, puntenslijper, gum, schaar, plaksel, pennen, stiften, lineaal.

De stichting Netwerk Roemenie hoopt op vele enthousiaste reacties. Uiteraard zijn giften ook van harte welkom. De tasjes kunnen ingeleverd worden bij de familie Krabbendam op de Dentele 13 te Westerland.
(advertentie)
Formido. Haal meer uit je huis.
(advertentie)
Occasions
Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Jan Rasch - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...