Motorraceteam uit Hollands Kroon met derde plaats IDM 300 ssp terug uit Tsjechië
Uitgegeven op 12-08-2019 om 21:11  |  link  |  bewaar  |  print

MOST (TSJECHIË) - Bewogen weekend in Most (Tsjecjië), Rick ervaring rijker, nu de pijlen gericht op vier wedstrijden op vaderlandse bodem. Gecombineerde team uit Giethoorn en Hippolytushoef blijven meedoen om titel in internationaal kampioenschap IDM Supersport 300.

Rick Dunnik in actie, voor deze wedstrijden moest het team helemaal naar Tsjechië afreizen.

Het ZUWI HD-Racing Team toog reisde voor de meest ver gelegen wedstrijd van dit jaar af naar Tsjechië. Op het Autodrom Most werden de zevende en achtste wedstrijd in het IDM kampioenschoep geracet. Nog nooit had Rick op dit circuit geracet. Na een droge vrije training op vrijdag zag het er goed uit voor het weekend. Op zaterdag regende het zowat de hele dag. Tijdens een natte training wist Rick zich naar de tweede tijd te rijden en stond daarmee andermaal op de eerste startrij.

Her ging het bijna mis. Het liep gelukkig goed af.

De wedstrijd op zaterdagmiddag was bijzonder spannend. In de eerste bocht ging het nog bijna mis waardoor hij bijna de controle verloor over de YAMAHA R3. Snel wist hij zich terug te knokken naar de groep waarin de IDM punten werden verdeeld. Van start tot finish streed Rick tegen zijn directe concurrenten. Uiteindelijk kwam Rick op slechts 0,068 seconden van de winnaar in het IDM als derde over de finish en pakte hij daarmee opnieuw 16 dure punten. Omdat de winnaar een gastrijder uit het WK was werd Rick vierde en miste hij zo op een haartje na het podium.

Zondag volgde de tweede wedstrijd. Tijdens deze wedstrijd kreeg rijder 33 een drive-through penalty door de pitlane. Omdat Rick in het heetst van de strijd er even niet bij stil stond dat hij pas voor de vierde keer met startnummer 37 aan de race was begonnen maakte hij deze inschattingsfout en reed door de pitlane. Het team stond erbij en keek ernaar. Van p5 viel hij terug naar p15, hierna herpakte hij zichzelf en reed nog knap naar de negende plaats, goed voor zeven belangrijke punten. Na afloop was Rick zichtbaar geëmotioneerd en werd getroost door de begeleiders. Met straks vier wedstrijden op vertrouwde grond zal hij er alles aan doen om zich terug te knokken naar de kop van het klassement.

Bert en Henk-Jan waren zaterdagmorgen vroeg afgereisd naar Most om het team terzijde te staan. Daar werden ook de zaken rondom het aanstaande weekend besproken. Op 17 en 18 augustus bent u van harte welkom in de grote tent op het paddock tijdens GAMMA Racing. Rick racet dan twee wedstrijden meetellend voor het IDM. I.v.m. de organisatie verzoekt het team u wel om zich van tevoren aan te melden zodat er van alles (natje en een droogje) genoeg aanwezig is.

De foto's in Most zijn gemaakt door Damon Teerink.

Info GAMMA Racing, Henk-Jan 06-51 333 709
Voor de sponsoren zijn er VIP parkeerplaatsen beschikbaar, deze moet men wel voor woensdag bij Henk-Jan aanvragen s.v.p.