Nieuws van de ZeeVerse Vismarkt
Uitgegeven op 30-07-2019 om 00:28  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Nieuws van de ZeeVerse Vismarkt.Beste visliefhebbers,

Deze week bieden wij jullie het lekkerste geheim uit de Waddenzee, de RIVAL mosselen. Deze mosselen waren nog niet eerder op de markt, in verband met de juiste kwaliteitseisen die eraan gesteld werden. Deze mosselen zijn via mosselzaadinvanginstallatie opgegroeid in onze eigen mooie Waddenzee. Topkwaliteit mosselen met een grote inhoud aan vers mosselvlees!

Waddenzee mosselen van € 7.50 voor € 6.50 per kilo!


Klik op bovenstaande link om de aanbieding te bestellen.


Gerecht: De drie-manieren mossel (4 personen)


Ingrediënten
2 kg verse Waddenzee mosselen
1 sjalotje
2 teentjes knoflook
25 g roomboter
1 kleine prei
1 venkel
2 stengels bleekselderij
300 ml witte wijn
1 bosje peterselie
2 citroenen
4 el olijfolie extra vierge
200 ml kookroom
0,5 boerenbrood


Bereiding
Was de mosselen in ruim koud water. Verwijder kapotte of openstaande exemplaren. Verwijder ook de ‘baard’ aan de buitenkant van de schelp. Giet de mosselen af.

Pel en snipper het sjalotje en pel en hak de knoflook fijn.

Smelt de boter in een ruime pan met deksel en fruit de helft van de sjalot en knoflook. Halveer en was de prei. Snijd er halve ringetjes van en voeg toe aan de pan met sjalot en knoflook.

Halveer de venkel, verwijder de harde kern en voeg de kern toe aan de pan met prei. Snijd de stelen van de venkel heel fijn en houd dit apart voor de gemarineerde mosselen. Snijd de rest van de venkel grof en voeg toe aan de pan met groente.

Snijd de bleekselderij in stukjes en roer de bleekselderij door de groente. Voeg de mosselen toe. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Voeg de witte wijn toe en breng aan de kook.

Hak de peterselie. Voeg de helft van de peterselie toe en laat met de deksel op de pan circa vier minuten garen op hoog vuur. Schud de pan twee keer om en breng vervolgens weer aan de kook. Schud vervolgens nog een keer om en als de mosselen open zijn, zijn ze klaar. Giet de gekookte mosselen in een zeef en vang het vocht op in een glazen kom. Serveer de helft van de mosselen op een schaal.

Gemarineerde mosselen
Voeg de overgebleven knoflook, sjalot en de peterselieblaadjes toe aan de fijngesneden venkelstelen.

Rasp de schil een citroen boven de kom. Pers de citroenen en voeg het sap toe. Voeg olijfolie toe en hussel alles door elkaar.

Haal de rest van de mosselen uit de schelp en meng door de marinade. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Soep
Schenk het bewaarde kookvocht voorzichtig in een pan. Schenk hierbij het bezonken gruis niet terug in de pan. Voeg de room toe en breng aan de kook. Roer de resterende peterselie erdoor.

Serveer de verschillende bereidingen van de mosselen samen met het brood.

Nog een kleine maand en dan zijn de jaarlijkse visserijdagen van Den Oever er weer! Het weekend start op vrijdag 23 augustus en de dagen zijn tot maandag 26 augustus. Ook de scholen gaan dan weer van start.

Onze markt is gewoon open zoals altijd, op zaterdag van 8.30 uur tot 12.00 uur. Zoals jullie van ons gewend zijn op dezelfde plek en met dezelfde kwaliteit. De komende weken is daar onze visserij specialist aanwezig vanaf 10.30 uur om u bij te praten over alles wat met de visserij te maken heeft. Van vangst tot verwerking, van methode tot klimaat, van soort tot kwaliteit. Alles komt aan bod en vragen stellen is zeer gewenst. We zien u graag in onze kantine mét uitzicht op het wad, de Noordzee en het IJselmeer!


Een fijne week en tot zaterdag!

Met vriendelijke groet namens alle medewerkers,

Team Verse Vismarkt Den Oever
www.versevis.nl

Bron: 24kitchen
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Westerklief 1909 - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...