Wieringer Kermis, zweefmolen verhuist naar Kerkplein
Uitgegeven op 31-07-2019 om 14:52  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Maandag zijn de eerste kermisreizigers gearriveerd in Hippo. Vanmiddag als eerste de oliebollenkraam, vanavond de schiettent van Blokker.UPDATE: De zweefmolen komt wel naar Hippolytushoef! Er was eerder sprake van dat de zweef niet op het Kerkplein kon staan, dat is dus wel het geval. (Foto Herman Loer)


Ieder jaar verwelkomt Mark de eerste reizigers, dat is altijd de olibeollenkraam, Mark is een liefhebber van de Kermis. Hij bouwt van Lego de Kermis na en reist daarmee door de woonkamer. Zijn vader Peter is eigenaar van de 'Dolle Bonte Molen', een hobbelende geit. Omdat nog niet aan alle vereisten is voldaan staat hij nu nog niet op de Wieringer Kermis, wellicht een volgende keer wel?ADVERTENTIE
Om elf uur 's avonds werd de schiettent geplaatst op het Kerkplein. De schiettent staat weer op de plek waar hij jarenlang gestaan heeft. Er zijn meer veranderingen. (Fotografie Henk-Jan Wittink SAMSUNG telefoon)

Henk-Jan Jonker zette maandagavond het Hoekje af met linten. Dit jaar staan de autoscooters op het Hoekje. Henk-Jan reist dit jaar met de grote scooterbaan, deze past op het Hoekje. Hierdoor verhuizen de vliegtuigjes EN DE ZWEEFMOLEN naar het Kerkplein. De 'pusher' komt dit jaar niet naar Hippo, Adrie staat op de Kermis van Akersloot. Dit heeft te maken met het feit dat de Wieringer Kermis dit jaar niet op de laatste donderdag in juli begint maar een week later. Jonker: 'De exploitanten moeten keuzes maken, het valt niet mee om zaken naar Hippo te krijgen. Iedereen heeft zo zijn agenda.' Op de plek van de pusher staat dit jaar dan ook de grijpertjes kraan van Arjan Blokker.


Vroeger was 'ome Teun Smit' een dag aan het opbouwen, nu staat de schiettent in een kwartier op zijn plek.

Een verzoek namens de organisatie, vanaf dinsdagmorgen niet parkeren rondom de kerk en op het Hoekje. Er staan al borden en linten.

Donderdag klokslag twaalf uur; 'De Tule benne gaar!


Bakker Bellis bakt de Tule, Uw Slager Ottens heeft de lekkere ham!

Ondertussen in Anna Paulowna, daar doen ze dit.... Niet echt leuk voor de uitbater die goede afspraken heeft gemaakt met de gemeente. Of... hoe verpest je een feest.advertentie


(advertentie)
Architecten- en ingenieursbureau W.A. De Herder bna vof
(advertentie)
Occasions
Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Onno Osinga - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...