Kinderopvang daagt kinderen uit meer te bewegen
Uitgegeven op 14-07-2019 om 21:10  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGERWERF - De cijfers liegen er niet om, we bewegen steeds minder. Sterker nog, 45% van de kinderen tussen de 4 en 12 jaar beweegt te weinig. Een zorgelijke ontwikkeling vond ook Kinderopvang Hollands Kroon. Reden om in Wieringerwerf te starten met een Sport- en spel BSO. Op deze BSO ontdekken kinderen tussen de 6 en 13 jaar elke dag weer nieuwe manieren om te bewegen.

Sport BSO Hollands Kroon
De opkomst van de smartfoon, veel zitten in de schoolbanken, dagelijks langere 'schermtijd' per kind, het draagt er allemaal aan bij. Kinderen hebben beweging nodig om hun energie kwijt te raken, zodat ze zich uiteindelijk beter concentreren in de klas. Van daaruit ontstond het idee voor een Sport BSO. Waar kinderen nóg meer uitdaging en variatie krijgen dan de bestaande BSO.Sportieve kleding met je eigen naam
Om kinderen bij de Sport BSO het gevoel te geven dat ze onderdeel zijn van een club heeft ieder kind zijn of haar eigen tenue. Ze konden bij Jaap's Jeans en Sportswear in Wieringerwerf het tenue laten bedrukken met hun eigen initialen.

Over de Sport BSO
Kinderen hebben op de Sport BSO zelf de regie in handen. Ze denken actief mee over activiteiten, of dat nu het zelf bouwen van een Apenkooi-veld is of samen smoothies maken. Ook wordt nauw samengewerkt met sportverenigingen uit de regio. Zo worden er themaweken georganiseerd, waaronder in de afgelopen periode voetbal, tennis en atletiek.
Doel is dat kinderen op een laagdrempelige manier kennismaken met diverse sporten en uitgedaagd worden meer te bewegen door sportieve spelletjes die zij thuis met vriendjes ook kunnen doen.

Interesse?
De Sport BSO van Kinderopvang Hollands Kroon is gevestigd aan de Schipperskade in Wieringerwerf. Meer informatie is te vinden op www.kinderopvanghollandskroon.nl.

(advertentie)
Uw warme bakker!
(advertentie)
Occasions
Toyota Aygo 1.0 VVTi Comfort inclusief afleverkosten
€ 6.250,-

Toyota Yaris 1.0 Aspiration 5drs
€ 5.345,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
R.K. Kerk in Hippolytushoef - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...