Zonnebloem naar Wereld Dansfestival
Uitgegeven op 12-07-2019 om 21:18  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGEN - Deze week reisden de gasten en vrijwilligers van de Zonnebloem Wieringen af naar het Werelddansfestival in Schagen, een festival rijk aan dans en cultureel erfgoed. De bezoekers genoten van de internationale dansgroepen en de dansgroep uit Schagen op het podium.

De dansgroep Semangat Indonesia Muda komt van een van de oudste universiteiten van Indonesië en bestaat alleen uit meisjes. Zij lieten de bezoekers kennismaken met traditionele dansen van Aceh, een van de grootste steden in Indonesië. Uit Letland de dansgroep Zuburi. Deze groep bestaat uit jongeren en het repertoire omvat vrolijke en creatieve Letse volksdansen.De dansgroep Everest Nepal, opgericht in 1998, werkt voor het cultureel erfgoed en het behoud en ontwikkeling van de algehele cultuur van Nepal. Dit wordt wereldwijd gepromoot door onder andere dans. De dansgroep Nikola Tesla komt uit Servië en danste Servische folklore uit vele regio's van dat land en bestaat al bijna honderd jaar. De Puerto Rico dansgroep Folklorico Elmyrba presenteerde een show van het cultureel erfgoed van Puerto Rico met de rijkdom van de cultuur van Taino-indianen en de Spaanse en Afrikaanse culturen.

Het is de missie van het festival om zowel de eigen cultuur als de cultuur van andere landen samen te brengen in Schagen en omgeving. Dit om meer begrip en inzicht voor de verschillende culturen, geloof , gebruiken en folklore in de wereld te bewerkstelligen. De dansers vormde een kleurrijk geheel en vol plezier werd hier naar gekeken. Iedereen heeft van deze middag genoten en het was zeker voor herhaling vatbaar.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Aygo 1.0 VVTi Sport 5drs inclusief afleverkosten
€ 4.995,-

Toyota Aygo 1.0 VVTi Comfort inclusief afleverkosten
€ 6.250,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Prins op klompen - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...