Kelvin de Ruiter sterkste man van Nederland
Uitgegeven op 08-07-2019 om 20:04  |  link  |  bewaar  |  print

WEERT - Oud Wieringer Kelvin de Ruiter (De vliegende Hollander) is zondag de sterkste man van Nederland geworden.

In Weert, de poort van Limburg, werd het Nederlands kampioenschap Sterkste man gehouden. Twaalf spierbundels vertoonden daar hun kunnen door zware gewichten te verplaatsen en te tillen. De Ruiter was goed bezig met zijn voedingschema en vooral veel trainen, maar kwam in aanloop naar het kampioenschap in een privésituatie van vallen en opstaan. Zijn vader, maar ook zijn coach die vanaf het begin dat Kelvin deze sport ging beoefenen aan zijn zij stond, kwam plotseling te overlijden. Dit zorgde voor een dip en de Ruiter vond de kracht en de zin niet meer om verder te trainen.

Zijn omgeving wist Kelvin te motiveren om de spirit weer te vinden om te gaan trainen om de droom van zijn vader werkelijkheid te maken om Nederlands kampioen te worden. Echter tijdens de laatste training sloeg het noodlot toe: Een spierscheuring in het bovenbeen. Een week rust en koelen. En natuurlijk hopen tijdens de wedstrijd heel te blijven. Kelvin werd ingetaped over het hele bovenbeen. Dit zorgde er voor dat alles in tact zou blijven bij het eerste onderdeel, waar Kelvin wereldkampioen in is: Vrachtwagen trekken. Natuurlijk met de eerste tijd. Bakstenen tillen, een laad race, een yock volgden en als laatste de stones. Kelvin heeft gestreden en de droom van zijn vader waar gemaakt. Hij is Nederlands Sterkste man 2019!
1. Kelvin de Ruiter - 2. Joost Heutink - 3. Teun Moors.


Kelvin woonde vroeger met zijn familie op Wieringen. Zijn vader Tjitze en moeder Monique zijn nog exploitant geweest van café De eerste Aanleg. Hierna zijn zij verhuisd naar Surhuisterveen.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Toyota Yaris 1.0 Aspiration 5drs
€ 5.345,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Hippo Noord - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...