19 tot en met 21 juli DTM autoraces op TT Circuit Assen
Uitgegeven op 30-06-2019 om 10:32  |  link  |  bewaar  |  print

DTM ASSEN: JETZT GEHT’S LOS! TT Circuit Assen, 19 - 21 juli 2019

ASSEN - De DTM komt van 19 tot en met 21 juli 2019 naar het TT Circuit Assen! Met nieuwe 610 Pk- turbomotoren blazen de ruim 300 kilometer per uur snelle coupéversies van Audi, Aston Martin en BMW voor het eerst over de TT-baan in wat ook wel de Formule 1 van de toerwagens genoemd. Nog drie weken en dan knalt de Nederlander Robin Frijns met onder anderen 5 voormalige DTM-kampioenen en diverse oud F1-coureurs door de ‘Ramshoek’, met 275 km/h de snelste bocht op de 2019 DTM-kalender!
Organisator LDP International b.v. uit Assen is bijzonder verguld met het debuut van de DTM op Assen en de samenwerking voor de komende drie jaren. In het grootste autosportweekend van het jaar voor Nederland rijdt ook BOSSGP, de klasse met échte Formule 1-bolides én de nieuwe W-series, de allereerste formuleklasse speciaal voor vrouwelijk talent, met onze Nederlandse trots Beitske Visser. In ‘de kathedraal van de motorsport’ mag zelfs een demonstratie van Moto2-coureurs uit het wereldkampioenschap MotoGP niet ontbreken. Alle kaarten geven toegang tot de paddock, waar de wereldberoemde DJ Fedde Le Grand zorgt voor de juiste ‘vibe’.Robin Frijns podiumkandidaat
Robin Frijns uit Maastricht komt sinds 2017 uit als enige Nederlander in het DTM. Vorig jaar wist hij in Misano zijn eerste podium te pakken, tevens de eerste podiumklassering in DTM voor een Nederlander in bijna 13 jaar (!). Ook bij de seizoensopener in Hockenheim stond de Audi-coureur op het podium. De Limburger staat zesde in de tussenstand en combineert zijn DTM-avontuur met de Formule E, waarin hij onlangs zijn eerste overwinning boekte.

5 DTM-kampioenen aan de start
Maar liefst 5 voormalige DTM-kampioenen staan aan de start in Assen, waaronder oud F1-coureur Paul di Resta in de Aston Martin Vantage DTM. Voor 2017-kampioen en huidige leider in de tussenstand René Rast en zijn achterban uit het Duitse Minden is Assen een thuisrace, op slechts 2 uren rijden. Een deel van de fans van de Audi-coureur reist in bussen af voor het debuutweekend van de DTM op Assen. In het DTM-startveld dit jaar ook 5 ‘rookies’, waaronder Ferdinand von Habsburg, achterkleinzoon van de laatste Keizer van Oostenrijk en Pietro Fittipaldi, kleinzoon van F1-legende Emerson Fittipaldi.
Aan 2012-kampioen en BMW-coureur Bruno Spengler uit Canada echter de eer om op de donderdag voorafgaand aan de TT van Assen de eerste ronden in een DTM-bolide af te leggen.

Meer Power en minder gewicht dan ooit (610 pk, 650 Nm, 986 kg, 300 km/h)
En hard gaat het op Assen! Computersimulaties wijzen uit dat de ‘Ramshoek’ met 275 km/h met DRS de snelste bocht op de DTM-kalender wordt, waarbij de coureur met centrifugaalkrachten te maken krijgt van 2.7 maal zijn eigen gewicht. De DTM-bolides hebben meer vermogen en minder gewicht dan ooit. Waar voorheen de kenmerkende Deutsche Post kentekenplaat zat, zit nu een gigantische luchtinlaat voor het ‘intercooling’ systeem van de nieuwe 2 liter turbo motor. Coureurs hebben de beschikking over onder meer ‘Push-to-Pass’, tijdelijk 30 pk extra om in te halen en ‘DRS’, een pneumatische achtervleugel om ‘drag’ te verminderen, alleen te gebruiken wanneer ze op minder dan drie seconden van de voorligger zitten.

Meest prestigieuze autorace in Nederland
Formule 1 mag dan weliswaar naar Zandvoort gaan, maar dit jaar vindt de meest prestigieuze autorace van het jaar in Drenthe plaats. De DTM is onder autosportfans en -media een gerenommeerd toerwagenkampioenschap met een rijke historie met grote betrokkenheid van de Duitse automobielindustrie. Het zet het TT Circuit Assen ook als autosportcircuit internationaal op de kaart. De Duitse toerwagenserie sluit prima aan op een recente campagne van Drenthe om Drentse ondernemers klaar te stomen voor Duitse gasten. Drenthe geniet bijna 1 miljoen dagtrips vanuit Duitsland per jaar en voor zo’n 3,5 miljoen Duitsers is Assen de dichtstbijzijnde DTM-race, in plaats van de races in eigen land. Het TT Circuit Assen bedient dit jaar dus niet alleen de motorsportfans uit Nederland en Duitsland, maar ook de autosportfans.Meer autosport én motorsport
De DTM biedt met het exclusieve ‘Rahmenprogramm’ meer autosport dan ooit! Met de indrukwekkende bolides uit Formule 1 en Champcar in BOSSGP, de Porsche Carrera Cup Benelux, Lotus Cup Europe en de nieuwe W-series, de allereerste formuleklasse speciaal voor vrouwelijk talent, mét onze Nederlandse trots Beitske Visser! In ‘de kathedraal van de motorsport’ mag zelfs een demonstratie van Moto2-coureurs uit het wereldkampioenschap MotoGP niet ontbreken. Zo geeft het Duitse talent Lukas Tulovic tussen de bedrijven door zijn Moto2-machine de sporen.

DJ Fedde Le Grand
Of het nu op de sfeervolle camping is direct bij het circuit, op de beroemde TT-tribunes, in het geheel verzorgde ‘das TT HOLLAND HAUS’, of op het podium in de paddock. De passie voor de grote Duitse automerken is overal voelbaar. Met op de zaterdag een LIVE optreden van de wereldberoemde DJ Fedde Le Grand! Alle kaarten, ook speciale familiekaarten, bieden toegang tot de paddock, zolang de voorraad strekt. Bestel ze in de voorverkoop vanaf 10 Euro op dtm-assen.com. DTM Assen wordt georganiseerd door LDP International b.v.
(advertentie)
Uw warme bakker!
(advertentie)
Occasions
Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Juliana krijgt een ruikertje - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...