Het Wieringer Skuutje WR60
Uitgegeven op 24-06-2019 om 13:09  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - De Historische Hoek van de Vissershaven is de vaste ligplaats van de meer dan 100 jaar oude Wieringer Aken WR4 en WR173. Deze bijzondere schepen worden vergezeld door een ander uniek schip: het uit 1840 daterende Wieringer Skuutje WR60.

Dit schip is het oudste vissersschip van Nederland en als enige overgebleven van een vloot van honderden van deze schepen.Het schip is tussen 2011 en 2015 volledig gerestaureerd. Een werkgroep rond het Skuutje onderhoudt en zeilt het schip. Het in de vaart houden van een dergelijk schip kost veel moeite en geld. Daarnaast moet er ook jaarlijks een bedrag gereserveerd worden voor toekomstige grotere restauraties. Het is daarom beschikbaar voor verhuur en evenementen.
Meer informatie op www.wr60.nl.

Dutch Woodenboat Festival (DWBF) in Den Helder
Van vrijdag 5 tot en met zondag 7 juli vindt op het terrein van de voormalige Marine Werf Willemsoord in Den Helder voor de eerste keer het Dutch Woodenboat Festival plaats. In het water liggen een groot aantal schepen waaronder uit Den Oever de Wieringer Aak WR4 en het Wieringer Skuutje WR60. Op de kant liggen de kleinere houten schepen, schepen die door professionele werven en die door amateurs gebouwd zijn. Verder zijn ook de bedrijven vertegenwoordigd die op enige manier iets te maken hebben met de houten bootbouw.
Op de website dutchwoodenboatfestival.nl is naast het programma ook veel aanvullende informatie beschikbaar.
(advertentie)
(advertentie)
Poll:
De vernieuwde dijk van de haven in Den Oever vind ik...
Mooi
Lelijk
Moet er even aan wennen
  
Occasions
Te koop Heinkel Motor, zeer mooi
€ 2.750,-

Fiat 500 C 0.9 TwinAir 500S Cabrio Private Lease mogelijk
€ 9.880,-

Wieringer historie:
Familie Bakker - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...