Goede prestatie van D.O.S. turnster Anne de Wit
Uitgegeven op 14-06-2006 om 11:59  |  link  |  bewaar  |  print

BEVERWIJK - Afgelopen zondag 11 juni vonden de Koppelwedstrijden turnen plaats in de sporthal van Beverwijk. Dit is een wedstrijd waar zowel turnsters als turners van heel Noord-Holland aan mee doen.

Productgroep turnen dames en heren van Noord-Holland selecteren een aantal turnsters, om aan deze wedstrijd mee te mogen doen, door goede prestaties die ze het afgelopen seizoen hebben neergezet.

Anne de Wit van gymvereniging D.O.S. Den Oever was één van de geselecteerde turnsters. Voordat de wedstrijd begon werd er geloot welke turnster en turner gekoppeld werden, om samen zoveel mogelijk punten te verzamelen. De jongens turnde op de sprong, rek, voltige en vloer en de turnsters turnde een vierkamp van sprong, brug ongelijk, balk en vloer. Alle acht de score worden van iedere koppel bij elkaar opgeteld.
Anne de Wit werd gekoppeld aan een turner van SV PAX Hoofddorp Mike Kastelein, beide gymnasten 10 jaar oud.
Anne startte op het toestel balk haar score hierbij was een 7.50, direct daarna turnde Mike op het toestel voltige waarbij hij een prachtige score behaalde van een 9.40. Dit was een goede start van de wedstrijd.

Daarna de vloer, Anne turnde een goede vrije oefening en scoorde hier een 8.20, Mike behaalde op dit toestel een 7.90. Daarna was het toestel sprong aan de beurt. Zowel Mike als Anne sprongen zeer goede sprongen en scoorde ieder een 9.10. Het laatste toestel voor Anne was de brug ongelijk, ze turnde een zeer stabiele oefening waarmee ze dan ook beloond werd met een 8.85. In tegenstelling van brug ongelijk turnde Mike een rek oefening waarbij hij een verdienstelijke cijfer kreeg van een 9.10. Als koppel scoorde ze in totaal 69.15 punten en eindigde ze heel netjes op een 9e plaats.

Na deze wedstrijden vonden er record pogingen plaats zoals de meeste salto’s voor over achter elkaar op een airtumbling, wie het verste op zijn handen kon lopen, de meeste radslagen achter elkaar op een evenwichtsbalk, de meeste kippen op de brug enzovoort. Iedereen die aanwezig was in de sporthal mocht hieraan deelnemen. Anne behaalde 8 radslagen op de balk, ze liep op haar handen 8 meter ver. D.O.S. leiding Anoeska Visje die Anne tijdens deze dag begeleidde, wilde haar record van 58 radslagen die ze in 2005 op de evenwichtsbalk maakte verdedigen. Ook nu in 2006 slaagde ze erin om de meeste radslagen te maken op de evenwichtsbalk, ze verbeterde niet haar persoonlijk record van 58, maar scoorde met 20 radslagen de hoogste score van dit jaar.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Te koop VW Golf Automaat
€ 13.990,-

Toyota Auris TS 1.8 Hybrid Lease Pro
€ 15.445,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Succes 2, jaren 60 - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...