Westerlander dorpsfeest
Uitgegeven op 12-06-2006 om 19:46  |  link  |  bewaar  |  print


WESTERLAND - Westerland viert op 17 en 18 juni haar jaarlijkse dorpsfeest op het land van Kikkert tegenover de Nicolaaskerk. Op zaterdag zijn er waterspelen, dorpenspel, een wielerronde en de traditionele feestavond in de feesttent. De zondag staat in het teken van de Boerenlandfair. Deze markt in landelijke sfeer wordt omlijst met tal van activiteiten. Beide dagen is ook de Westerlander minikermis geopend. Omdat het Westerlander dorpsfeest haar 25-jarig jubileum viert, wordt dit jaar extra groot uitgepakt.

De jeugd opent op zaterdag traditiegetrouw het Westerlander dorpsfeest met waterspelen, die om één uur beginnen. Daarna binden de teams van Den Oever, Hippolytushoef, Westerland en de All Stars de strijd aan in het dorpenspel. Ook zij beginnen met medewerking van de brandweer met een waterspel. De spelen vragen kracht en behendigheid van de deelnemers. Tussendoor is er een rode draad en zijn er vragenronden. In de spelen is voor het eerst sinds jaren weer een zeephelling opgenomen. Na het dorpenspel gaat om half zeven de wielerronde van start, waarin ook dit jaar de helling van het Damsterpad als kuitenbijter in het parcours is opgenomen. Zaterdagavond is de traditionele feestavond in de feesttent.

De Boerenlandfair heeft een landelijke sfeer en wordt omlijst met verschillende activiteiten. Harmonieorkest Apollo opent de fair muzikaal om 10.45 uur Ruben van Maaren komt met één van Nederlands beste roofvogeldemonstraties naar Westerland. Van Maaren neemt twintig roofvogels mee, waaronder arenden, gieren, valken, buizerds, haviken en uilen. Tijdens de demonstratie zullen zeker vijftien vogels los vliegen. Het publiek wordt uitgenodigd om te assisteren en er kunnen vragen worden gesteld. Claudia Boom komt met een showteam paarden. Haar specialiteiten zijn hogeschooldressuur en circusdressuur. Amerikaanse oldtimers omlijsten de Boerenlandfair. Om 12.00 uur start de 1e American Car Meeting, waarop bijzondere vehikels de aandacht trekken.Tiny Pathuis laat haar kunstwerken zien. ’s Middags spelen de Spoetniks, de band met de Westerlander musicus Hans Oldersma, die op het eerste dorpsfeest ook al zijn opwachting maakte. Zanger Wolter Kroes draagt ook bij aan de muzikale omlijsting.

Ook aan de kinderen is gedacht. Er komen knuffeldieren, zoals kippen, konijnen en pony’s. Mister Geraldi geeft een clowns- en ballonnenshow. Voorts kan de jeugd zich laten schminken en grabbelen bij een mevrouw met een grabbeljurk. De Tuinclub Westerland verzorgt dit jaar de tea-corner. Die wordt aangekleed met zelfgemaakte bloemstukken. Naast koffie en thee wordt er zelfgebakken taart voor het goede doel verkocht. Vanaf de fair kan een wandeling worden gemaakt over mooi Westerland. De wandeling voert langs het aardkundig monument naar de Waddenzee, waar men bij helder weer Texel kan zien. De routebeschrijving is verkrijgbaar in de tea-corner.

De Boerenlandfair is op zondag 18 juni van 11.00 tot 17.00 uur. Er is voldoende parkeergelegenheid op de weilanden. Parkeren en toegang zijn gratis.

Er is dus volop vertier voor jong en oud. Het beloven dan ook weer gezellige dagen te worden. De organisatie van het feest ten bate van goede doelen op Wieringen kan alleen geen mooi weer garanderen.
(advertentie)
(advertentie)
Gezellig tot in de late uurtjes!
Occasions
Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Te koop Mitsubishi Colt
€ 4.250,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Jeugdherberg - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...