Informatieplicht energiebesparing voor bedrijven
Uitgegeven op 24-05-2019 om 18:02  |  link  |  bewaar  |  print

HOLLANDS KROON - Heeft u een bedrijf en verbruikt u jaarlijks 50.000 kWh stroom of 25.000 m3 aardgas of meer? Dan bent u vanaf 1 juli verplicht om energiebesparende maatregelen te nemen met een terugverdientijd van 5 jaar of minder.

Is bovenstaande op uw bedrijf van toepassing? Meld dan voor 1 juli 2019 welke energiebesparende maatregelen u gaat uitvoeren in het eLoket van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) via www.RVO.nl.

Waarom energiebesparing?
De informatieplicht energiebesparing is een uitbreiding van de Wet milieubeheer. In deze wet staat vastgelegd dat bedrijven vanaf een bepaald energieverbruik maatregelen moeten nemen om energie te besparen. Het doel van de informatieplicht is om MKB-bedrijven bewuster om te laten gaan met energie. Dat kan al met simpele maatregelen, en soms zijn er grotere ingrepen nodig. Veel van de maatregelen om energie te besparen verdienen zich binnen vijf jaar terug. Als ondernemer investeert u dan dus op een kosten neutrale manier in een duurzame en zuinige bedrijfsvoering.

Meer informatie
RVO werkt samen met MKB-Nederland om ondernemers op tijd te informeren. Daarom is de communicatiecampagne www.WATTjemoetweten.nl gelanceerd. Hier vindt u praktische informatie over de informatieplicht energiebesparing en kunt u direct checken of het op uw bedrijf van toepassing is.
(advertentie)
Formido. Haal meer uit je huis.
(advertentie)
Gezellig tot in de late uurtjes!
Poll:
Mooiste feest op Wieringen is...
De Flora en Visserijdagen
Wieringer Kermis
Dorpsfeest Westerland
Hippo Feesten
Halloween
Koningsdag
Ik blijf thuis
Ander feestje
  
Occasions
Mitsubishi Outlander 2.0 invite plus
€ 4.495,-

Toyota Corolla Verso 1.8 VVTi Linea Sol
€ 4.995,-

Wieringer historie:
Luchtfoto De Haukes - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...