Vrouwelijke motorrit doet Wieringen aan
Uitgegeven op 27-04-2019 om 11:18  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Op 27 februari jongstleden is er een bijzondere motorrit van start gegaan en zal ten minste 80 landen aandoen. Voor het deel op Nederlandse bodem hebben zich al meer dan 150 vrouwelijke rijders aangemeld. 113 Vrouwen doen op woensdag 1 mei MotoPort Hippolytushoef aan.

De motorrijders voor Women Riders World Relay brengen een estafettestok op de motor van land naar land. Op 30 april krijgt Nederland de stok overhandigd van de Belgische rijdsters in Sas van Gent. Na een feestelijke afsluiting van de eerste dag in Utrecht, vertrekken de estafette rijdsters op 1 mei uit Amersfoort, waarna Noord Holland aan de beurt is! De dames krijgen bij MotoPort Hippolytushoef een heerlijke lunch.Vanaf daar gaat de stok weer verder door Friesland, langs het circuit van Assen naar Groningen om daarna op 2 mei aan Denemarken te worden overhandigd.

Achtergrond
De uit de UK afkomstige Hayley Bell heeft vorig jaar het idee gevat het motorrijden onder vrouwen te promoten en de industrie te laten weten dat inmiddels 19% van de motorrijders vrouw is. En dit is een groep om rekening mee te houden, dit zijn geen vrouwen met roze jasjes of motors met bloemenstickers.
Tegelijk wordt er ook een vuist gemaakt tegen de landen waar het tot de dag van vandaag verboden is voor vrouwen om op een motor te rijden.

Wereldrecord
De stok gaat verder via Scandinavië, Rusland, Oekra├»ne, Azië, Australië, New Zeeland, Canada, Noord en Zuid Amerika. Als dit lukt staat gelijk de wereld record poging om met zo veel mogelijk vrouwen in estafette de wereld om te rijden.
(advertentie)
(advertentie)
Gezellig tot in de late uurtjes!
Occasions
Toyota Yaris 1.5 Hybrid Aspiration
€ 13.245,-

Te koop VW Golf Automaat
€ 13.990,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Vatrop - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...