SEW met Kris Klein Nederlands Kampioen handbal B jeugd
Uitgegeven op 15-04-2019 om 18:36  |  link  |  bewaar  |  print

NIBBIXWOUD - In de Sporthallen Zuid te Amsterdam is afgelopen weekend WF SEW uit Nibbixwoud als eerste geëindigd tijdens het Nederlands Kampioenschap handbal B-jeugd. De 15 jarige Kris Klein uit Hippolytushoef maakt dit seizoen voor het 4e jaar deel uit van de topsport jeugdselectie van SEW, nadat zij destijds vanuit Tonegido de overstap maakte naar de eredivisionist.

Omdat ze met de jeugdselectie in 2017 een tweede plaats en in 2018 een derde plaats behaalde, was het dit jaar na de kwalificatie alleen goud wat telde. Naast het onlangs behaalde kampioenschap in de jeugddivisie West (B1) waar het team ongeslagen de titel veroverde, werd een tweede plaats in de topklasse West (B2) genoteerd. Hiermee waren de verwachtingen als titelkandidaat zeer hoog. Tijdens de op zaterdag 13 april gehouden landelijke krachtmeting tussen de nummers 1 t/m 3 van de verschillende districten, werd om het Nederlands Kampioenschap gestreden.In de eerste poulewedstrijd ging de West-Friese equipe voortvarend van start waarna deze trend vastgehouden kon worden in de vervolgpartijen. Met ruime cijfers werd gewonnen van V&L (Geleen), Gemini (Zoetermeer) en Kwiek (Raalte). In de daaropvolgende kruisfinales werd ook outsider E&O (Emmen) overtuigend verslagen met 25-17. Dit resulteerde in een finale met Quintus uit Kwintsheul, die ook ongeslagen en overtuigend de andere poule en kruisfinale was doorgekomen.

In een bloedstollende eerste helft deden de aartsrivalen niet voor elkaar onder en kwamen beide teams tot een gelijke stand van 7-7 bij de rust. Na de rust wist WF SEW voor het eerst de voorsprong op twee doelpunten verschil te brengen waarna het via krachtige aanvallen en goede ingestudeerde combinaties de eindstand van 16-12 op het bord zette. Onder luid applaus en getoeter van de meegereisde Westfriezen mochten de dames hun kampioensschaal en gouden medailles in ontvangst nemen.Het B1 team is hiermee het gehele jaar ongeslagen gebleven, wat een unicum genoemd mag worden. De brede selectie, die wekelijks tien uur bij elkaar is, een trainingskamp in Denemarken en het tactisch vernuft van de coach hebben geleid tot deze bekroning van een toch al zeer succesvol seizoen. Wat nu rest zijn de voorjaarstoernooien waarna de voorbereidingen voor het volgend seizoen zullen starten. Klein zal dan opnieuw in de felle concurrentie met haar clubgenoten in de B-selectie haar plaats moeten veroveren om weer in aanmerking te komen als deelneemster voor een volgend Nederlands Kampioenschap. Met, na zilver en brons, nu ook gouden medaille op zak zal een evenaring van dit kampioenschap tot de doelstellingen behoren.
(advertentie)
(advertentie)
Reparatiebedrijf Weijers - Beeld en geluid
Occasions
Toyota Yaris 1.0 VVTi Linea Terra inclusief afleverkosten
€ 5.695,-

Toyota Yaris 1.0 Aspiration 5drs
€ 5.345,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Vlaggetjesdag 1961 - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...