Juniorenteam A1 VZV Nederlands-kampioen
Uitgegeven op 14-04-2019 om 21:40  |  link  |  bewaar  |  print

BREEZAND - Het Juniorenteam van JuRo Unirek/VZV heeft de Nederlandse Zaalhandbaltitel in de wacht weten te slepen. Het sterrenteam van coach Hans Verduin won overtuigend van streekgenoot ZAP met 21-37 in de Zwaluwvluchthal in Breezand.

VZV kwam goed uit de startblokken. Na een kwartiet hadden de Junioren al een comfortabele 4-12 voorsprong en kon de felbegeerde titel de meiden niet meer ontgaan.
Met twee uitstekende doelverdedigsters en een gemotiveerde groep speelsters werd ZAP overklast wat bij het rustsignaal van prima en onopvallende scheidrechters een onoverbrugbare voorsprong van 9-18 opleverde.Na de pauze liet het team van Hans Verduin er geen gras overgroeien en scoorde binnen de minuut zelfs twee keer waar de tegenstander er één tegen over wist te zetten.
Het verschil liep op tot 10 doelpunten, 14-24, en halverwege de tweede helft tot 16 -28, waar alle speelsters hun aandeel in leverden.
Keepster Iris Hoekenga toonde volop haar klasse en de getalenteerde Esma Staal en Lynn Klesser namen de meeste treffers voor hun rekening.
Naast Iris liet ook Demi Scheerman zien een keepster van formaat te zijn. Ze stopte op fabelachtige wijze een strafworp.
De stand liep op naar 19-33 en de eindstand was 21-37.De bloemen konden door voorzitter Geert Hageman worden overhandig en de kampioensmedailles door vertegenwoordigers van het NHV worden omgehangen.
Met de Kampioensschaal in hun bezit gingen de Junioren A1 .samen met het tweede team dat al eerder het kampioenschap in de Hoofdklasse E hadden opgeëist op de platte kar door de dorpen Zijdewind en 't Veld terug naar Sportpark de Kogge waar nog een mooi feestje gebouwd werd.

Theo Moras
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Toyota Aygo 1.0 VVTi Aspiration Red 5drs
€ 5.295,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Vivo Slingerweg - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...