Theater op ledenavond Wieringer Vrouwen
Uitgegeven op 11-04-2019 om 21:00  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Voor de laatste ledenavond van het seizoen 2018/2019 kwamen maandagavond zeven enthousiaste vrouwen naar Dorpshuis Hippo, die als passie theater hebben: Theater op Maat, kortweg TOM. De Wieringer Vrouwen genoten van het stuk 'LEEF-TIJD', een onderwerp waar eenieder herkenningspunten in vindt.

De meeste van deze dames hebben een zorgachtergrond en haalden ook in dit stuk uit veel hiervan hun inspiratie. Het is geschreven door Liesbeth Havik, een van de actrices in het spel.
Alles draait om de hoofdpersoon Janet de Boer, die net van haar arts te horen heeft gekregen dat zij ernstig ziek is. Gelukkig heeft zij vijf dochters, waarvan ze veel hulp kan verwachten. Hoewel, is dit zo? Ze hebben het allemaal druk, druk, druk... Op haar verjaardag vertelt zij de dochters wat er aan de hand is. Allemaal geven ze met smoezen aan het toch wel erg moeilijk te vinden om iets te kunnen doen. Janet adviseerde hen naar haar favoriete plekje op het strandje te gaan en daar ontspannen met elkaar te praten. Het blijkt lastig een structurele oplossing met elkaar te vinden om wat voor moeder te betekenen. Een van de dochters verblijft vaak in het buitenland en daar kun je toch niet van verwachten dat ze veel kan inspringen? Wellicht is het mogelijk, dat ze bij een van de dochters kan intrekken, in de yogakamer? Dat gaat die dochter toch ook een stapje te ver. Een andere dochter regelt een huishoudelijke hulp, maar deze hulp wordt meteen buiten de deur gezet, want die begon meteen spulletjes te verzetten in de woonkamer. Ook het goedbedoelde bezoek van een mevrouw van de kerk werd snel afgebroken. Weer een andere dochter: alvast maar over euthanasie nadenken dan?Tijdens het spel kon je af en toe een speld horen vallen, maar ook de lachsalvo's waren niet van de lucht en de bevestigende geluiden over bepaalde situaties door de toeschouwers. De dames van TOM hebben een heel mooie voorstelling neergezet en waren zelf onder de indruk van het fijne betrokken publiek, waardoor het voor hen een geweldige wisselwerking was. Na het stuk kon er, onder het genot van een drankje en een hapje, nog even gezellig met elkaar nagepraat worden.

De volgende maand vieren de Wieringer Vrouwen hun eenjarig bestaan op 13 mei op feestelijke wijze.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Toyota Auris TS 1.8 Hybrid Lease Pro
€ 15.445,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Champagne Pils - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...