JuRo Unirek VZV blijft in de race om het kampioenschap
Uitgegeven op 08-04-2019 om 11:21  |  link  |  bewaar  |  print

T VELD - VZV is zeker niet kansloos na de spannende enerverende wedstrijd tegen VOC voor een finale plaats in de Play off ‘s.

De eerste confrontatie in een bomvolle Sporthal ’t Zijveld werd pas in de laatste minuut beslist in het voordeel van de Amsterdammers 25-27. VOC kwam in de 3e minuut op een 1-0 voorsprong maar Lotte Prak scoorde in dezelfde minuut de gelijkmaker. De gasten namen hierna het heft in handen en zette het team van Rolf Schulte na 10 minuten op een 2-6 achterstand. Djazzmin Trabelsi 2x, Florance Kos en de weer trefzekere Lotte Prak brachten VZV halverwege de eerste helft weer terug in de wedstrijd 6-8.

VOC verhoogde hierna het tempo en leek het verweer van de thuisploeg wederom te breken, na ruim 20 min. had het team van Ricardo Clarijs zelfs een 6-12 voorsprong in handen.
De genomen time out door Rolf Schulte begon in de laatste fase voor het rustsignaal van de prima fluitende scheidsrechters Klompers & Stobbe echter zijn uitwerking te krijgen.
Nu nam de thuisploeg onder massale aanmoedigingen het heft in handen, Maud Kruijer scoorde 7-12 waarna VZV aan de hand van Lotte Prak die met acht treffers topscorer werd, de achterstand nagenoeg ongedaan te maken.
Ruststand 12-13.

Meteen na de pauze bracht Lisa Vlug met een geweldige actie de stand in evenwicht 13-13 waarna VZV door Lotte Prak, Lisa Vlug, Maud Kruijer en Kim Jimmink en Esma Staal ieder 2x na 10 min. in het tweede bedrijf een 20 - 18 voorsprong op het scorebord brachten.
Zou het VZV dan toch lukken om in deze geweldige ambiance en de steun van de weer massaal opgekomen supporters voor een stunt te zorgen, en ten koste van de huidige landskampioen VOC mogelijk een plaats in de finale weten te bewerkstelligen?
De thuisploeg bleef in de wedstrijd en met uitstekende reddingen van de weer in grootse vorm zijnde keepster Amber Zomerdijk leek het niet onmogelijk.
Met nog 10 min. te gaan had de thuisploeg nog een nipte voorsprong waarna VOC op gelijke hoogte kwam en Lisanne Kolken in onder tal 23-22 aantekende.
In de zinderende slotfase waarin VOC de coach steeds de negatieve aandacht op zich vestigde wat hem een gele kaart opleverde was alles nog mogelijk.
Bij de stand 23-23 stopte de VZV goalie op miraculeuze wijze een strafworp en een doelpoging van VZV belande op de paal waar VOC in de bloedstollende eindfase 23-24 maakte die door een benutte strafworp van Lisanne Kolken nog werd weggewerkt 24-24.
VOC scoorde twee maal en had de punten alsnog voor het grijpen al werd het toch weer 25-26 maar een toegekende strafworp betekende de nekslag voor het zich tot het uiterste verzettende team van trainer/coach Rolf Schulte.
Eindstand 25-27.

Doelpunten: Lotte Prak 8, Esma Staal 3, Lisanne Kolken 3,Maud Kruijer 2 ,Lisa Vlug 2, Kim Jimmink 2, Djazzmin Trabelsi 2, Jane Kramer 1, Roos de Vries 1, Florance Kos 1.

Volgende week zaterdagavond 13 april krijgt JuRo Unirek/VZV nog een kans op revanche, VZV zal er zeker alles aan doen om in Amsterdam met drie punten verschil te winnen.
Als de trouwe VZV aanhang ook in Amsterdam in grote getale hun club komen aanmoedigen zou VZV wellicht alsnog voor een geweldige stunt kunnen zorgen.