Maestro-concert van 100-jarig Apollo
Uitgegeven op 02-04-2019 om 10:32  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Harmonieorkest Apollo bestaat dit najaar honderd jaar en om dat te vieren worden er bijzondere concerten en evenementen georganiseerd. Eerste evenement is het Maestro-concert op zaterdag 13 april a.s.. Vijf bekende personen van Wieringen of uit de Wieringermeer mogen strijden om de 'Gouden Baton'.


Warme bakker Edwin Bellis

Chef-kok Magda Kuiper, kapper Jacco van Veen, bakker Edwin Bellis, oud burgermeester Titia Lont en Thalia-voorzitter Michel Pranger gaan deze uitdaging aan en hebben een bekend muziekstuk toebedeeld gekregen. Na een 'droog'-oefensessie met Apollo-dirigent Jeroen Drenth, waarbij ze de beginselen van het dirigeren uitgelegd kregen, mochten ze onlangs oefenen voor het orkest, wat soms verrassend goed ging en soms tot hilarische situaties leidde. Tijdens het concert zullen ze gejureerd worden door muzikanten Henk Cornelissen en Ton Bakker, waarbij wethouder Theo Meskers de jury voor zal zitten. De winnaar mag, na het in ontvangst nemen van de begeerde trofee, afsluiten met de 'Radetskimars'.


Chef-kok Magda Kuiper

Naast dit enerverende concertonderdeel is er ook nog een optreden van het leerlingenorkest, en zal Apollo ook onder leiding van hun eigen dirigent enkele mooie muziekstukken spelen, zoals 'Wind in the Willows' van Johan de Meij en 'Oregon' van Jacob de Haan. En natuurlijk worden er in de pauze weer lootjes verkocht voor prachtige prijzen; volgens de traditie die net als het orkest al honderd jaar bestaat.

Aanvang: 20:00 uur, Vikingschip, Robbenoordstraat 11a, Den Oever.
Kaarten kosten € 12,50. Reserveren: www.vikingschip.nl.


Kapper Jacco van Veen


Oud burgemeester Titia Lont
(advertentie)
(advertentie)
Slagerij Ottens
Occasions
Toyota Auris TS 1.8 Hybrid Lease Pro
€ 15.445,-

Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Etiket Kroonprins Frambozen - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...