Silver heeft de wow-factor
Uitgegeven op 01-04-2019 om 16:34  |  link  |  bewaar  |  print

DEN HELDER - Silver is een leuk hondje met de wow-factor. Dat kan een valkuil zijn dus lees eerst alstublieft de informatie voor u helemaal verliefd een afspraak maakt. Het is een gecastreerd teefje met geboortedatum: 02-06-2015, middelgroot. Van haar herkomst is niet veel bekend behalve dat ze oorspronkelijk uit Roemenië komt en sinds een jaar in Nederland woont.

Hier woonde ze in een gezin met kinderen en een grote hond, en het was al snel duidelijk dat het geen goede match was. De grote hond in huis, ach dat ging wel oké, hoewel ze grote moeite heeft met andere honden, maar samen met de kinderen was echt een no-go. Drukte, teveel prikkels en Silver reageert met uitvallen en snappen. Geen handige combinatie, zeker niet met vriendjes over de vloer. Om het veilig te houden werd de bench gebruikt en dat is op zich prima totdat uiteindelijk de hond wel erg vaak voor ieders veiligheid weg gezet moet worden. Dat was niet de bedoeling en het werd tijd voor een moeilijke keuze...

De eerste dagen in het asiel vond ze alles heel erg spannend. Ze liep braaf mee naar de speelvelden, maar dat was het dan ook wel. Nu we een poosje verder zijn, zien we steeds meer een blije Silver, staartje fier in de lucht en in voor een spelletje samen. Bij apport vindt ze het heerlijk om achter een balletje aan te gaan, terugbrengen nee dank u en bij bal willen pakken laat ze duidelijk zien dat wat van haar is, ook echt beschouwd wordt door Silver als van haar. Dan durft ze ook te grommen en een waarschuwing te geven. Met enige moeite lukt het om de bal te ruilen voor een voertje. Met de voerbak heeft ze geen probleem, ze is minder voergemotiveerd dan bal(speeltje)gemotiveerd. Haar kennis van goed luisteren is beperkt in de zin dat ze netjes kan zitten op verzoek, kom hier gaat matig (volgens de info bij de eigenaar goed) en buiten het asielterrein trekt ze een beetje aan de lijn. Ze toonde veel interesse in de konijnen en bij de katten zijn de meningen verdeeld: volgens de info najagen, bij de test belangstellend maar bij stoere of dreigende kat eerder ontwijkend dan de confrontatie aangaan.

Met andere honden maakt Silver duidelijk onderscheid tussen 'hond in het gezin': dat gaat in principe goed als je de kennismaking hebt gehad, en 'hond buiten het gezin': geen groot succes. Silver vindt soortgenoten eng hetgeen zich uit in ontwijken of uitvallen. Daar is ze wel in te sturen maar zeker een aandachtspuntje. Het ontvangen van bezoek valt ook in de categorie 'spannend'. Op eigen terrein voelt ze zich stoerder ondanks haar onzekerheid zodat onbekende mensen op een 'snap-hapje' kunnen rekenen als Silver het gevoel heeft geen controle meer te hebben over de situatie. De veiligheid van de bench is een prima hulpmiddel, mits iedereen de veilige plek respecteert. Voor eigen mensen is ze een ongelooflijke knuffelbips, bij voorkeur op schoot, dicht tegen u aan met alle aandacht voor knuffeltjes en gezelligheid. Ze gaat graag mee in de auto en vindt wandelen een feestje.

Mag Silver bij u voor altijd thuiskomen? Kom kennismaken, graag op afspraak met Dierentehuis 't Schuthok, u bent welkom!
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Yaris 1.5 Hybrid Aspiration
€ 13.245,-

Te koop Mitsubishi Colt
€ 4.250,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Jan Woudenberg en zijn Mockin Birds - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...