Verbod op zout en azijn tegen onkruid
Uitgegeven op 01-04-2019 om 03:18  |  link  |  bewaar  |  print

Het is mogelijk dat er bij u op de stoep controle plaats kan vinden!

HOLLANDS KROON - Na het verbod op chemische bestrijdingsmiddelen zonder vergunning zoals Round-Up is nu ook het doek gevallen voor alternatieve middelen zoals zout en azijn.

Kan ik azijn, zout of chloor gebruiken tegen onkruid?
U mag geen azijn, zout en chloor gebruiken om onkruid te bestrijden. Het effect van deze middelen op het milieu is nog niet beoordeeld. Huis-, tuin- en keukenmiddelen gebruiken tegen onkruid is geen goed alternatief voor gewasbeschermingsmiddelen.

..

Onkruid vergaat wél op OnkruidVergaat.nl! Net als in het bekende spreekwoord interpreteren ze 'onkruid' niet alleen letterlijk, want ook mos, aanslag, ziekten en plagen moeten er hier aan geloven. En dat alles zonder het gebruik van chemische middelen. OnkruidVergaat.nl heeft namelijk als doel om kennis over niet-chemische bestrijding te verspreiden en zo vervuiling van water en bodem tegen te gaan.

Tegen het gebruik van deze middelen zal mogelijk handhavend worden opgetreden. Mensen die nu gestrooid hebben met zout wordt aangeraden om het zout onmiddellijk weg te vegen om problemen te voorkomen. Van hogerhand wordt aangeraden om het 'vuil' met een keukenmesje of tuinkrabber te verwijderen. Het verbranden van onkruid mag wel.

'Wist u dat... een deel van de bestrijdingsmiddelen ook giftig is voor bestuivers als hommels en bijen? En dat bestuivers van bloemen een belangrijke schakel vormen in de natuur en onze voedselketen?

Pure azijn is echter wel schadelijk voor nuttige insecten, zoals de bij. Verder kun je het beter alleen voor bijvoorbeeld het onkruid tussen de tegels gebruiken aangezien het ook slecht is voor de omliggende vegetatie'


Het uitgieten van kokend water

Een bekende en effectieve methode om het onkruid tussen de tegels te bestrijden. Het nadeel is wel dat het ondergronds wortelstelsel van het onkruid niet bestreden wordt en het na een paar dagen weer terug groeit.

Het beste voor het milieu en niet te vergeten voor de conditie is nog altijd het gebruik van de ouderwetse schoffel en onkruidschraper! Het grote voordeel is dat (mits men grondig werkt) het onkruid met wortel en al verwijderd kan worden en veel minder snel terugkomt. Het nadeel is dat het een vrij arbeidsintensief werkje is.

Wieringernieuws verloot een aantal onkruidkrabbers onder lezers die nu nog azijn en/of zout gebruiken. Stuur een mailtje naar redactie@wieringernieuws.nl de uitslag volgt in de loop van deze week.

(advertentie)
Uw warme bakker!
(advertentie)
Occasions
Toyota Auris TS 1.8 Hybrid Lease Pro
€ 15.445,-

Toyota Yaris 1.5 Hybrid Aspiration
€ 13.245,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Winter 1979 - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...