Kampioenschap voor 'reserves' VZV
Uitgegeven op 24-03-2019 om 12:13  |  link  |  bewaar  |  print

't VELD - Door een overtuigende 18-35 overwinning bij KSV hebben de reserves van JuRo Unirek/VZV aan de verwachtingen voldaan. Het team van coach Ard de Ruiter werd zaterdagavond met veel VZV supporters in een goed gevulde Sporthal Waardergolf virtueel kampioen in de Hoofdklasse E en zal in de 2e Divisie ook goed me gaan draaien.

VZV is nog niet officieel kampioen. Concurrent U.S. zou in theorie in punten gelijk kunnen komen, maar het doelsaldo is ook (heel) ruim in het voordeel van VZV 2.
De ploeg zal over twee weken thuis in de voorwedstrijd van de halve finale tegen Landskampioen VOC tegen het laag geklasseerde VVW dus officieel kampioen worden.
VZV 2 heeft met de keepsters Eva van Stralen en Lisanne Bakker nog een aantal talenten waar de vereniging trots op kan zijn, die indien nodig ook bij het eerste Team zeer verdienstelijk in actie komen.

De gasten uit 't Veld hadden al snel een 0-5 voorsprong te pakken door de openingstreffer van Jet Jimmink en doelpunten van Anniek Bruin 2x, Roos de Vries en Krissy Hogervorst.
Bij KSV bleef de hatelijke nul op het scorebord staan mede door uitstekend keepers werk, een gestopte strafworp en de paal die KSV het scoren beletten.
Na eerst nog een knappe redding van de KSV keepster scoorde de thuisploeg dan ook eindelijk twee fraaie treffers. VZV wist de voorsprong met regelmaat te vergroten.
Carmen van der Kroon haalde drie keer verwoestend uit terwijl Anniek Bruin alle door het uitstekend en onopvallend fluitende gemengde scheidsrechterskoppel toegekende strafworpen feilloos benutte.
Djoni van Hilten, Zoë de Bruijne, Floor en Pien Groenveld konden ook hun doelpuntjes mee pikken. Met nog een paar fraaie reddingen van VZV keepster Lisanne Bakker scoorde Carmen van der Kroon de laatste goal voor het rustsignaal. Ruststand 5-17.De pauze was kort. Het team van Ard de Ruiter had er kennelijk zin. Beide teams hielden elkaar tot halverwege de tweede helft mooi in evenwicht waardoor het verschil steeds gelijk bleef.
Anniek Bruin scoorde 12-25 waarna ze tegen een tijdstraf opliep en KSV profiteerde 13-25.
In het laatste kwart van dit treffen werd het verschil duidelijk groter en voerden de gasten de score door treffers van Albertine Abube, Joé van Hilten, Zoë de Bruijne, Tessa Fijnheer en Pien Groenveld verder op.
De buit was binnen. Tessa Fijnheer scoorde nog onhoudbaar uit een snelle break, waarna Jet Jimmink de stand op 17-34 bracht.
In de laatste minuut scoorde beide teams nog ëën maal en nam Roos de Vries in zoemer de laatste treffer van VZV nog voor haar rekening. Eindstand !8-35.

Doelpunten: Anniek Bruin 7, Roos de Vries 4, Carmen van der Kroon 4, Pien Groenveld 3, Jet Jimmink 3, Djoni Hiten 3, Krissy Hogervorst 3, Tessa Fijnheer 2, Zoë de Bruijne 2, Floor Groenveld 2, Albertine Abube 1, Renee Kolken 1.

Zaterdag 6 april speelt JuRo Unirek/VZV in de halve finale tegen VOC om het landskampioenschap in Sporthal 't Zijveld aanvang 20:45 uur.
De reserves van JuRo Unirek/VZV spelen dan in de voorwedstrijd de 'officiële' kampioenswedstrijd tegen VVW aanvang 19:00 uur in Sporthal 't Zijveld.

Voor de gratis Bus van Taxi van Diepen naar de uitwedstrijd van Dames 1 tegen VOC is weinig of geen belangstelling. Zoals ook wel verwacht gaan de trouwe VZV supporters massaal met eigen vervoer naar deze cruciale wedstrijd in Amsterdam waardoor deze bus is gecanceld.

Theo Moras
(advertentie)
Architecten- en ingenieursbureau W.A. De Herder bna vof
(advertentie)
Occasions
Toyota Corolla 1.4 VVTi wagon inklusief afleverkosten
€ 5.495,-

Toyota Yaris 1.3 VVTi S-line 5drs
€ 4.445,-

Wieringer historie:
Winter 1917 - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...