Actie voor veiligheid wegwerkers
Uitgegeven op 24-03-2019 om 10:51  |  link  |  bewaar  |  print

De provincie Noord-Holland start met de actie 'Werk aan de weg? Rijd veilig'. Hiermee vraagt de provincie aandacht voor de veiligheid van wegwerkers. Regelmatig hebben zij te maken met onveilige situaties, veroorzaakt door snelheidsovertreders.

De provincie Noord-Holland moet bij werk aan de weg steeds meer maatregelen treffen om het verkeer af te remmen en de veiligheid van wegwerkers te borgen. Om bewustwording te creëren start daarom de actie 'Werk aan de weg? Rijd veilig'.Een van de acties is de provinciesticker die op de achterruit van auto's kan worden geplakt. De provincie gaat de stickers bij de start van nieuwe wegwerkzaamheden lokaal uitdelen.
Ook aannemers die werken op de Noord-Hollandse provinciale wegen doen mee door tekstkarren langs de weg te zetten.

Snelheidsbeperking bij wegwerkzaamheden is belangrijk: automobilisten begeven zich in een onbekende situatie met bijvoorbeeld wegversmallingen of ontbrekende belijning. Snelheid minderen vergroot de ruimte om te reageren en verkleint daarmee de kans op ongelukken. Je aan de toegestane snelheid houden is cruciaal voor veilig werken langs de weg, maar uiteindelijk ook voor automobilisten zelf.

Gedeputeerde Mobiliteit Elisabeth Post over de actie: "Ik heb veel respect voor het werk dat wegwerkers door weer en wind voor ons doen, zodat wij veilig van A naar B kunnen reizen. Het enige dat wij voor hen hoeven te doen is ze de ruimte te geven."

Het streven is om wegen tijdens werkzaamheden bereikbaar te houden, maar de veiligheid van wegwerkers én weggebruikers staat voorop. Als de situatie onveilig is voor wegwerkers kan het werk tijdelijk worden stilgelegd, met vertraging en mogelijk extra verkeershinder als gevolg.

De actie is opgezet in het kader van Bewust Veilig-dag, waarop Bouwend Nederland aandacht vraagt voor veiligheid bij bouwwerkzaamheden. De provincie Noord-Holland doet voor de tweede keer mee aan het initiatief.

Met vragen kunnen weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het Servicepunt van de provincie via telefoonnummer 0800 - 0200 600 (gratis) of per mail: servicepunt@noord-holland.nl. Of kijk op www.noord-holland.nl.
(advertentie)
(advertentie)
Poll:
De vernieuwde dijk van de haven in Den Oever vind ik...
Mooi
Lelijk
Moet er even aan wennen
  
Occasions
Te koop Audi A6 Avant 1.9TDI Exclusive
€ 3.650,-

Toyota Corolla Verso 1.8 VVTi Linea Sol
€ 4.995,-

Wieringer historie:
Klas 2 Marske 1975 - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...