Exposities en musea
Uitgegeven op 22-03-2019 om 21:10  |  link  |  bewaar  |  printwoensdag t/m zondag

Wieringer Eilandmuseum Jan Lont

Kleedgedrag vanaf 1820

STROE - Ook dit jaar heeft het Wieringer Eilandmuseum Jan Lont voor de wisseltentoonstelling een greep in het museumdepot gedaan. Deze keer het kledingdepot. Te zien zijn bijzondere kledingstukken uit 1800, waaronder diverse onderkleding en accessoires. Ook treft u een aantal ludieke items die nog nooit in het eilandmuseum tentoon zijn gesteld.Tegelijkertijd start de reizende nautisch erfgoedtentoonstelling Boten bij de vis.
In deze tentoonstelling maak je kennis met Zuider- en Noordzeevissers, hun schepen en de werven waar zij werden gebouwd. Lees meer op Zuiderzeecollectie.nl
Het Wieringer Eilandmuseum heeft gedurende deze expositie een aantal vitrines ingericht waar speciaal aandacht wordt besteed aan de Alikruikvisserij, een visserij die tot de aanleg van de afsluitdijk door Wieringer vissers werd beoefend.

Het Wieringer Eilandmuseum Jan Lont aan de Stroeërweg 39 is op woensdag t/m zondag geopend van 13:00 tot 17:00 uur.
Entree € 5,00 pp inclusief kopje koffie/thee, limonade. Kinderen t/m 12 jaar gratis.vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 april

Expositie textielkunst

SCHOORL - Textielkunst Vrouwen van Nu exposeert met het thema 'Verbloemd' in de Blinkerd, Heereweg 150. Onder het jaarthema 'Verbloemd' treden de textielbeoefenaars van de 53 Noord-Hollandse afdelingen, naar buiten.

De vele objecten die getoond worden laten de grote diversiteit binnen het werken met textiele materialen zien. Zowel beoefenaars van de oude technieken als degenen die het vrije experiment aangaan, tonen de verscheidenheid.
De kunststukken zijn hoofdzakelijk gemaakt door leden van de vereniging Vrouwen van Nu. De variatie in het werk is groot, werkstukken uitgevoerd in de oude technieken Assisi en Tapisserie, Quilts en Art quilts, 2 en 3 dimensionaal viltwerk, gedecoreerde stoffen met de Stiptechniek uit Staphorst en stoffen versierd met behulp van de naaimachine, gevlochten manden, schatkistjes vormgegeven naar eigen idee, bloemen van de meest uiteenlopende materialen, bewerkte theezeefjes, sjaals en meer.Tijdens de openingsuren geven de leden tekst en uitleg en uitgebreide informatie is te vinden in de speciale informatiestand. Ook worden door middel van demonstraties diverse technieken inzichtelijk gemaakt. Zin om aan de slag te gaan, bekijk dan het cursus/workshop programma voor het volgende seizoen dat voor je klaarligt bij de entree. Ook zijn in de winkel De Opkamer en het winkeltje van de vereniging diverse boeken, materialen en voorbeelden te koop. En met een beetje geluk ga je met een mooie prijs naar huis.

De deuren staan open op 5 april van 11:00 tot 17:00 uur en 6 en 7 april van 10:00 tot 17:00 uur.
De toegangsprijs voor leden is € 4,-- en voor niet-leden € 5,--, kinderen gratis.
Meer informatie? vrouwenvannu.nl.dagelijks, behalve maandag

Bakkerijmuseum 'De oude bakkerij'

MEDEMBLIK - De collectie van het Bakkerijmuseum 'De oude bakkerij' omvat het erfgoed dat uit het vak van de Nederlandse en Westfriese brood- en banketbakkerij bewaard is gebleven en voornamelijk over de periode 1800-1960.

Het behoud van deze collecties is niet alleen het behoud van kennis over het bakkersvak, maar ook het behoud van kennis over het sociaal-economische leven uit het verleden, dat aan de hand van de objecten wordt beschreven en verklaard. Bijvoorbeeld aan de hand van het leven van een katholieke bakker in een protestants dorp kan het begrip 'verzuiling' worden verklaard, of een licht worden geworpen op feesten en gebruiken.De cultuurhistorische waarde wordt vooral bepaald door het specialisme van de verzameling, door zijn omvang en volledigheid. Het Bakkerijmuseum heeft veel voorwerpen die uniek zijn en van grote waarde zijn bezien vanuit het erfgoed van de bakkerijsector.
In het algemeen omvat de collectie vormen, gereedschappen, machines, interieurinrichtingen, informatiedragers, verpakkingen. De collectie in de bibliotheek van het museum omvat recepten-, leer- en handboeken, vaktijdschriften en documenten.

Het Bakkerijmuseum 'De oude bakkerij' is te vinden aan de Nieuwstraat 8 in Medemblik. Het museum is van dinsdag t/m zondag van 11:00 tot 17:00 uur geopend. In de schoolvakanties de hele week.
De toegang is € 6,50 voor volwassenen en € 4,50 voor kinderen van 3 t/m 12 jaar.zaterdag en zondag

Glas-in-loodkunst

HIPPOLYTUSHOEF - Gedurende de veertigdagentijd exposeert Marije Wolfswinkel met glasraamkunst in de Hippolytuskerk aan het Kerkplein. Voor de protestantse kerkgemeenschap is dit een periode van bezinning; tijd voor zelfonderzoek en stilte. Christelijke kerkgenootschappen ondersteunen hun gedachtegoed bovendien al sedert de Middeleeuwen met ramen en raamkunst. Kerkgebouwen hebben daar vaak roem mee verworven. Zo heeft bijvoorbeeld de monumentale Grote of Sint-Janskerk in Gouda 72 gebrandschilderde ramen van diverse afmetingen en is alleen al daardoor publiekstrekker.

Exposeren van mobiele glas-in-loodkunst is geen sinecure. Gewicht en kwetsbaarheid spelen een rol. Niettemin kon Marije Wolfswinkel een beperkt aantal van zulke werken een plaats geven in de Hippolytuskerk. Zij werkt - niet ver van Wieringen - vanuit haar atelier 'Lichtraamtechniek' in Oudkarspel.
Al van jongs af aan geobsedeerd door kunst en na een studie kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam zag Marije uiteindelijk in Barcelona het ware licht: haar roeping. Na een opleiding aan de School van Glaskunsten in die Spaanse stad betrad zij de leerweg tot professioneel glazenier. In Nederland kreeg zij ook de kans om ervaring op te doen met uitdagende en eervolle opdrachten. Voor gebouwen, woningen, kerken etc. Daarmee absoluut meesterschap bereikend. Prachtige voorbeelden zijn te bewonderen in de Oosterkerk in Hoorn of de Allemanskerk in Oudkarspel.

De expositie loopt van 2 maart tot en met 22 april; tweede paasdag. Open op zaterdagen en zondagen van 13:30 uur tot 17:00 uur. Uitgezonderd de weekends van 9 en 10 en van 23 en 24 maart.dinsdag, woensdag, donderdag, zaterdag en zondag

Kasteel Radboud

MEDEMBLIK - In kasteel Radboud, Oudevaartsgat 8, is een uniek museum gevestigd, gewijd aan het dagelijks leven in de Middeleeuwen. Aan de hand van een aantal thema's wordt de bezoeker op speelse en informatieve wijze bekend gemaakt met het leven van de Middeleeuwse mens; hoe men woonde, wat men at, hoe men zich kleedde etc.

Tijdens uw bezoek kunt u gebruik maken van een audiotour, waarin Floris V en zijn vrouw Beatrijs zelf u meenemen door 'hun' kasteel. Zij vertellen u alles over de geschiedenis van kasteel Radboud en de monumentale ruimtes in het kasteel. Daarnaast maken zij u attent op bijzondere details en vermaken u met grappige anekdotes over het leven van weleer. Een informatieve tour waarmee u uw bezoek nog meer de moeite waard wordt!Speciaal voor kinderen is een pelgrimsspeurtocht ontwikkeld. Voorzien van een pelgrimstas gaan zij op pad, en voeren allerlei opdrachten uit of beantwoorden de vragen van de speurtocht. Dat leidt uiteindelijk tot het vinden van de code voor de schatkist en een welverdiende beloning.

Kasteel Radboud is op dinsdag, woensdag, donderdag, zaterdag en zondag geopend van 11:00 tot 17:00 uur.
Toegangsprijs vanaf 13 jaar € 7,00, kinderen € 4,50.dinsdag t/m zondag

Awoiska van der Molen - TEMPUS

BERGEN - Awoiska van der Molen exposeert zwart-wit foto's van bergen, bossen en wateren in Museum Kranenburgh.

De afgezonderde wereld waarin Awoiska van der Molen fotografeert lijkt zich in een andere tijdsdimensie te bevinden. Haar zwart-wit foto's van bergen, bossen en wateren zijn geabstraheerde weergaves van de landschappen die ze opzoekt en ondergaat in afgelegen gebieden. Ze pelt deze mentaal af, laag voor laag, en gaat intuïtief op zoek naar de essentie van de plek en het moment. De ervaringen die ze opdoet tijdens deze hoogstpersoonlijke zoektochten vinden hun vertaling in haar analoog gemaakte beelden.


Awoiska van der Molen, #373-7. 2015. Gelatine zilverdruk. Courtesy Annet Gelink Gallery

Awoiska van der Molen (Groningen, 1972) woont en werkt in Amsterdam. Haar werk was te zien in onder andere Pier24 Photography in San Francisco, Huis Marseille in Amsterdam, Victoria and Albert Museum in London, FoMu in Antwerpen en Nederlands Fotomuseum in Rotterdam. Haar eerste grote solotentoonstelling was in Foam Fotografiemuseum te Amsterdam in 2016.

De tentoonstelling TEMPUS is tot 10 juni te zien in de Rabozaal van Museum Kranenburgh, Hoflaan 26, 1861 CR Bergen.
Het museum is dinsdag t/m zondag geopend van 11:00 tot 17:00 uur.
De entree is € 10,00 (kinderen t/m 16 jaar gratis).

Kijk voor andere exposities in Museum Kranenburgh op www.kranenburgh.nl.woensdag, zaterdag en zondag

Viking Informatiecentrum

DEN OEVER - In het Informatiecentrum Vikingen op Wieringen worden de verhalen achter opzienbarende vondsten verteld aan de hand van veelal originele voorwerpen uit de Vikingtijd.

De Zilverschat van Westerklief
In het voorjaar van 850 na Chr. vertrouwde iemand zijn kostbare bezittingen tijdelijk toe aan de Wieringer bodem. In de zomer van
1996 vond men de zilverschat van Westerklief.
Enkele jaren daarna werden er in de omgeving nog twee zilverschatten gevonden. De zilverschatten zijn in vele opzichten uniek voor Nederland. Archeologen en historici stelden vast dat de bezitters van de zilverschatten Vikingen waren, die in de tweede helft van de 9e eeuw na Chr. Op Wieringen verbleven.

Tentoonstelling Friezen en Vikingen op Wieringen
In de tentoonstellingsruimte is een permanente tentoonstelling ingericht waarbij de beide vikingschatten van Westerklief centraal staan. Verder worden de verhalen achter de opzienbarende vondsten verteld aan de hand van veelal originele voorwerpen uit de Vikingtijd (ca. 800-1100 na Christus):
• de originele zilverschat van Westerklief uit de jaren 1999 en 2001
• een replica van de eerste zilverschat (het origineel ligt in het Museum van Oudheidkunde te Leiden)
• zilver in de economie van de Vikingtijd
• Wieringen als handelslokatie op de reizen van en naar Dorestad, Denemarken en Engeland
• Handelsproducten van Vikingen en Franken
• Wapens van Vikingen, Franken en Friezen
• Een schaalmodel (5 meter lang) van een van de Skuldevschepen van Roskilde (foto)

Verder is er informatie over het ontstaan van Wieringen in de voorlaatste ijstijd en diverse fossielen uit die tijd.

Informatiecentrum Vikingen op Wieringen is te vinden aan de Havenweg 1 in Den Oever (tel. 0227 510467), e-mail: info@vikingen.nl, website: www.vikingen.nl.

Openingstijden:
Het Informatiecentrum is vanaf 1 mei t/m 30 september iedere woensdag, zaterdag en zondag van 11:00 uur tot 16:00 uur geopend. Vanaf 1 oktober tot 22 december en van 3 maart tot 30 april is het centrum op woensdag, zaterdag en zondag van 12:00 uur tot 16:00 uur geopend.
Toegangsprijzen: Kinderen tot 6 jaar gratis, Kinderen van 6-12 jaar € 2,50 (inclusief limonade), volwassenen € 3,50 (inclusief koffie/thee).dinsdag en elke 1e zondag van de maand

Museum Anna Paulowna

BREEZAND - Museum Anna Paulowna heeft wisselende exposities over de geschiedenis van de polder. Daarnaast is er ook een vaste collectie te bezichtigen van o.a.werktuigen, kunst, handenarbeid, foto's en boekwerken.Het museum is gevestigd aan de Zandvaart 5 in Breezand.
Openingstijden: Elke dinsdag van 14:00 tot 17:00 uur en elke eerste zondag van de maand (indien een feestdag dan de volgende zondag). Verder op afspraak.dagelijks, behalve op maandagMEDEMBLIK - Het Nederlands Stoommachine Museum, Oosterdijk 4, is gehuisvest in het voormalige gemaal de Vier Noorder Koggen uit 1869.

Een belangrijk onderdeel van het museum is de oorspronkelijke installatie. De indrukwekkende centrifugaal pomp en zijn aandrijving geven een fantastisch beeld waartoe men ruim 100 jaar geleden al in staat was. De stoommachine die de aanleiding was van de grote Industriële Revolutie is heden te dage vervangen door andere meer efficiënte krachtbronnen. In het museum restaureren en bewaren wij een scala aan machines uit dit stoomverleden. Zonder hun indruk- wekkende kracht en prestaties waren wij niet gekomen waar we nu staan. In en om het museum kunt u vele machines bewonderen en op gezette tijden kunt u zelf aanschouwen hoe de machines werken.Het museum is van dinsdag t/m zondag geopend van 10:00 tot 17:00 uur.
Tijdens de schoolvakanties is het museum dagelijks geopend en onder stoom.
De toegang is € 8,00 voor volwassenen en € 5,00 voor jongeren van 4 - 18 jaar.
Museumkaarthouders en Stoommachinemuseumvrienden hebben gratis toegang.zaterdag en zondag

GrafiekManifestatie

OOSTERLAND - Dat grafiek, een bijzondere en autonome kunstvorm, springlevend is kunt u ervaren tijdens de eerste editie van de Grafiekmanifestatie in de Michaëlskerk. Tien hedendaagse grafische kunstenaars presenteren hier hun prentkunst. Er is werk te bezichtingen van Elsbeth Colchius, Gea Karhof, Hans Kleinsman, Madeleine Leddy, Piet Lont, Nan Mulder, Jadranka Njegovan, Jose van Tubbergen, Eric van der Wal en Krin Rinsema.

De meeste van de deelnemende beeldend kunstenaars wonen in de kop van Noord Holland en behoren tot de grafiekgroep Bergen. Deze grafiekgroep is een rechtstreekse voortzetting van Grafisch Genootschap Drukkerstroost, opgericht in 1976. Met vele tentoonstellingen in binnen- en buitenland en de uitgave van vele kunstmappen heeft dit genootschap zich een zekere naam verworven. De kunstenaars hebben geen directe stijlverwantschap. Wel hebben zij allen het vakmanschap hoog in het vaandel, drukken zij zelf hun prenten en laten zich door elkaar inspireren.

Gea Karhof - Met behulp van de oude etstechniek creert Gea Karhof een wereld waarin op één prent vele culturen en tijden elkaar ontmoeten. Ze reist veel en verzamelt verhalen en voorwerpen. Fantasie, mythologie en werkelijkheid vermengen zich in haar met de hand ingekleurde prenten. Het reliëf ontstaat door blinddruk en de glans door het opgelegde bladgoud. Zij maakt weliswaar gebruik van een oude techniek, maar haar onderwerpen zijn heel erg van deze tijd.


Een werk van Gea Karhof

Elsbeth Cochius (1951) maakt linosnedes waarbij ze wordt geïnspireerd door de plantenwereld. Ze maakt ook andere natuurvormen: structuren in het landschap, in bladeren, veren en stenen. Wuivende rietpluimen, uitbundig bloeiende toortsen of vogels in hun vlucht leveren composities op, die in hun harmonische samenhang bewondering afdwingen. Cochius gebruikt weinig kleur en voelt zich door het linoleum vooral uitgedaagd tot een vloeiende, gedetailleerde lijntechniek. Ze exposeerde eerder o.a. in het Stedelijk Museum in Amsterdam, in het Palthehuis in Oldezaal en meerdere keren in het Singer museum in Laren. Ook waren er exposities in Taiwan en Berlijn.

Hans Kleinsman zijn werk is gebaseerd op licht en kleur, ritme, wiskundige oplossingen, berekeningen en reeksen.
Zijn werk heeft geen emotie vooraf, het is geen weergave van iets of iemand in de omgeving maar staat op zichzelf. De emotionele waarde ontstaat al dan niet achteraf bij de toeschouwer.

Madeleine Leddy haar werk is gebasseerd op echo's uit haar on(der)bewuste die ze probeer te vangen in vormen (voor zover ze zich vangen láten...) Haar werk is in het bezit van diverse musea, galeries, kunstuitlenen en (privé) collecties. In Engeland (National Print Exhibition, London) won zij de Julian Trevelyan Award. In Ierland won zij de Irish Printer Magazine Prize.

Piet Lont is geboren als zoon van een visserman. Hij studeerde af aan de Rijksacademie in Amsterdam en de Academie voor Schoone Kunsten te Antwerpen. Piet maakt o.a. olieverfschilderijen, pastels, glas in lood ramen en houtsneden. Daarnaast heeft hij een kleine boekdrukkerij voor het drukken van bibliofiele boeken. In zijn werk komt onder andere zijn liefde voor de zee, voor de stad en voor de mensen naar voren.

Nan Mulder is opgeleid in grafiek en schilderen aan de Gerrit Rietveld Academie Amsterdam, de Kunstacademie in Kraków (Polen) In haar grafiek is zij gespecialiseerd in de mezzotint. Zij wordt als één van de internationale experts in deze techniek beschouwd en werd in 2015 uitgenodigd om lid te zijn van de jury die de prijzen uitreikte op het 3e International Mezzotint Festival in Ekaterinburg in Rusland. In 2017 werd zij op hetzelfde festival bekroond tot Internationale Mezzotint Ambassadeur. De beelden en indrukken van de vele reizen die zij maakt laten sporen achter in haar werk. Zij zoekt naar manieren om een verborgen verhaal te vertellen, en hoewel het resultaat figuratief is, is het eerder een verwijzing naar, dan uitleg van dat verhaal.

Jadranka Njegovan woont en werkt in Den Haag en studeerde er aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten. Haar inspiratie vind ze in de natuur, in eenvoudige dingen om haar heen, grensgebied tussen abstract en figuratief, en in teksten en poëzie. Ze maak gebruik van verschillende technieken, maar lithografie is haar favoriete. Grafiek en lithografie gebruikt ze als kunstvorm en niet als reproductiemiddel. Wat meteen opvalt in haar werk is de zorgvuldigheid waarmee het is gemaakt. Alles is perfect uitgevoerd, meestal in smetteloos wit en diepzwart. Soms zijn er grijze overgangen, maar die zijn dan heel precies en geleidelijk. Meestal laat ze in haar tekeningen, prenten en installaties series van vormen zien, getoond in rijen, simpele composities, vaak in een raster. Elk element lijkt op de andere elementen maar blijft ook individueel. Werk van Jadranka is o.a. opgenomen in de collecties van ZM Koning Willem Alexander, HKH Prinses Beatrix, Krakow International Print Triennial Collection, Krakow, Polen, Museo do gravura, Alijó, Portugal, National Museum of Fine Arts, Taiwan en diverse particuliere collecties.

Jose van Tubbergen werkt in Amsterdam en Berlijn. Als beeldend kunstenaar haalt ze haar inspiratie uit dingen en afbeeldingen die mensen in het verleden hebben achtergelaten. Ze zet ze in deze tijd en geeft het een nieuw leven. Dat is het uitgangspunt van José van Tubergen.

Eric van der Wal maakt hout- en linoleumsneden, alsmede boekobjecten. De onderwerpen van zijn grafiek komen voornamelijk uit het Noordhollandse landschap. De vlotbruggen over het Noordhollands Kanaal, de havengebieden van IJmuiden, Den Oever en Amsterdam. Het zijn vooral de details die hem boeien: de grafiek die hieruit ontstaat, bijna ontdaan van de oorspronkelijke omgeving, zijn als een soort schrifttekens te beschouwen. Zijn gehele oeuvre van de boekobjecten is in het bezit van het Museum Meermanno-Westreenianum te Den Haag, dat hieruit regelmatig werken tentoonstelt. Sinds de oprichting is van der Wal lid van het Grafisch Genootschap Drukkerstroost, (later Grafiekgroep Bergen). Hij nam deel aan vele groepstentoonstellingen van dit genootschap o.a in Sopot (PL), Dordmund (BRD), Holstebro (DK) en verder op vele plaatsen in Nederland.

Tijdens deze eerste GrafiekManifestatie wordt ook werk van Krin Rinsema getoond. Rinsema woont en werkt op het voormalige eiland Wieringen. Haar etsen, tekeningen en schilderijen tonen voorstellingen waarin de hoofdrol is weggelegd voor de menselijke gestalte en soms een hond. De mens heeft geleerd om emoties te beheersen en beteugelen, het liefst verbergen wij ze. Krin zoekt naar motieven op plaatsen waar mensen ongegeneerd en vrij hun emoties tonen. Daarom nemen de ongetemde zee, zwakzinnige mensen, kinderen en zelfs de hond een prominente plek in haar werk in. Ze weet in elk werk de kwetsbaarheid te vangen. Krin Rinsema exposeerde eerder bij o.a. Pulchri, Museum Belvedère, Stedelijk Museum Zutphen, Galerie de Vis en Galerie Ursula von Heesch Kleve.

De expositie is van 6 april t/m 25 mei iedere zaterdag- en zondagmiddag van 13:30 tot 16:30 uur te zien.
Meer informatie over exposities en concerten in Oosterland via www.zininoosterland.nl.online


MuseumTV is een video on demand platform dat een overzicht biedt van tentoonstellingen, musea en erfgoed in heel Nederland. MuseumTV is opgericht om kunst en erfgoed voor een breder publiek toegankelijk te maken en het publieksbereik voor Nederlandse musea te vergroten. Sinds de live-gang vorige zomer brengt het platform intussen ruim 70 musea in beeld met mini-documentaires van hoge kwaliteit, gemaakt door professionele documentaire- en filmmakers.
In onze regio zijn virtuele rondleidingen te zien in het Westfries Museum in Hoorn, het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen, het Stedelijk Museum Alkmaar en het Marine Museum in Den Helder.
Alle films en meer informatie over MuseumTV op www.museumtv.nl.dagelijks

Afsluitdijk Wadden Center

KORNWERDERZAND - In het Afsluitdijk Wadden Center bevindt zich een interactieve beleefexpositie. Hoofdthema is het (over)leven van de Nederlanders in de Delta, door de eeuwen heen en met het oog op de toekomst van klimaatverandering en zeespiegelstijging. Wil je met droge voeten het wad ervaren? Ontdek het in de expositie.Je baant je een pad door stormen uit het verleden naar de oplossingen van nu. De huidige en toekomstige werkzaamheden aan de dijk kunnen hier op de voet gevolgd worden. Ook kun je inspiratie opdoen voor een bezoek in de regio. Voor kinderen is er een speeltafel, een tekentafel en een 'vismigratie knikkertafel'.

Het Afsluitdijk Wadden Center, Afsluitdijk 1c, 8752 TP Kornwerderzand, is geopend van 10:00-18:00 uur.
De expositie is gratis toegankelijk. Meer informatie op afsluitdijkwaddencenter.nl en Facebook.dagelijks

Kunst en Kippensoep

VAN EWIJCKSLUIS - Annie Wiersma-Smit uit Den Oever exposeert de komende maand haar schilderijen in Pension Van Ewijcksluis, Van Ewijckspad 1.

Annie Wiersma-Smit is op Wieringen geboren en woont er nog steeds. Schilderen is altijd een hobby van haar geweest.
"In Parijs kocht ik kaarten met leuke poppetjes er op, die ik dan natekende en schilderde. Ik heb ook nog wat cursussen gevolgd. Toen ging ik bij Piet kippetjes kopen, zijn vrouw Truus Laan gaf schilderles. Ze maakte prachtige dingen. En ik ben bij haar op les gegaan. Mijn gewoonte was snel klaar zijn, maar dit ging niet op bij Truus. Er moest veel meer aan gedaan worden, zo zag het er ook beter uit. Ik heb veel van haar geleerd, maar helaas, Truus is er niet meer."Annie is doorgegaan met een clubje leerlingen. Ze helpen elkaar zoveel het kan. Op dinsdagmorgen komen ze bij elkaar voor de koffie, de koek, de gezelligheid en vanzelfsprekend het schilderen.

Al tien jaar organiseert galerie van Ewijcksluis iedere maand wisselende exposities van schilderijen, beelden en andere kunstuitingen in het eetcafé.
De nieuwe expositie begint steeds op de tweede zondag van de maand vanaf 15:00 uur en wordt geopend door de exposant zelf. Aansluitend is er een gezellig samenzijn met hapjes, drankjes en gelegenheid om de kunstwerken te bekijken en te bespreken. En na de Kunst komt de excellente Kippensoep, die rond half zes wordt geserveerd met stokbroodjes en kruidenboter.

De expositie is na de opening op 10 maart tot 14 april dagelijks geopend. De toegang is vrij.
(advertentie)
Actueel...
21-08-2019 Valpreventiecursus
21-08-2019 Al veel mensen op de been bij het bloemschikken bij de Bloementent
21-08-2019 Vrijwilligers gevraagd
21-08-2019 Expositie Historische Vereniging
21-08-2019 Mantelzorger op vakantie
21-08-2019 Nieuw seizoen Gymnastiekvereniging Wieringen
20-08-2019 Nieuws van de ZeeVerse Vismarkt
20-08-2019 Programma
20-08-2019 In een viskist van de dijk af roetsen afgelast
20-08-2019 Is even wennen die nieuwe dijk
19-08-2019 De vlaggenmasten worden geplaatst
19-08-2019 Rondje om
19-08-2019 Flora- en Visserijdagen Den Oever in teken van de Hollandse garnaal
19-08-2019 Hollands Kroonse jeugd telt in verhouding weinig overmatige alcohol gebruikers
19-08-2019 Dierenasiel het Schuthok zoekt plekje voor Punkie
19-08-2019 Rondvaart met historische Wieringer schepen tijdens de Flora
19-08-2019 Flora- en Visserijdagen aanbiedingen
19-08-2019 Wieringer roeiploegen heersen in Den Helder
19-08-2019 Zondag voorlopig laatste fietsdag Afsluitdijk, drie jaar pauze
18-08-2019 Win een mooie prijs met jouw zomerfoto, dat kan ook bij ons dus
18-08-2019 Minuut van Succes
18-08-2019 Wandelen voor het goede doel
18-08-2019 37e Kwartje Trio Triathlon Live op Noordkop Radio
17-08-2019 Winst voor roeiers Du Pau Bouw
17-08-2019 Nieuw seizoen Vereniging Afsluitdijk
17-08-2019 Aanbiedingen van onze adverteerders in Hollands Kroon
17-08-2019 Aanbiedingen en nieuws van onze adverteerders
16-08-2019 Wiekenkruis officieel in gebruik genomen
16-08-2019 Programma Tante Pietje
16-08-2019 Vergelijkingssite Knibble voor jonge ouders
(advertentie)
Poll:
De vernieuwde dijk van de haven in Den Oever vind ik...
Mooi
Lelijk
Moet er even aan wennen
  
Occasions
Te koop Heinkel Motor, zeer mooi
€ 2.750,-

Te koop Toyota Avensis Wagon 2.0D Business
€ 7.895,-

Wieringer historie:
Drijvende viskisten - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...