VZV 'net niet'
Uitgegeven op 14-03-2019 om 14:11  |  link  |  bewaar  |  print

JuRo Unirek/VZV na verlenging uitgeschakeld door Quintus

't VELD - VZV was heel dichtbij een sensatie in de kwartfinale van beker. Het favoriet geachte Quintus wist pas na verlenging de thuisploeg met 22-23 te verslaan.

Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd, Djazzmin Trabelsi opende de score en Florance Kos ronde een aanval prima af, 2-0.
Amber Zomerdijk stopte hierna eerst nog een strafworp en werd net als de keepster van Quintus één van uitblinksters in het tot het einde toe ongemeen spannende treffen.
Na 10 minuten had Quintus de achterstand ongedaan gemaakt en kwam voor het eerst op voorsprong. Lisanne Kolken maakte de stand uit een strafworp weer gelijk, 3-3.
Hierna wist de ploeg van trainer/coach Rene Zwinkels na een kwartier een 4-7 voorsprong te nemen en moest de thuisploeg in de achtervolging.
En met succes, door drie treffers van Esma Staal en twee van Florance Kos werd de stand door een ontketend VZV omgebogen in een 8-7 voorsprong. Bij het rustsignaal van de prima fluitende scheidsrechters F. Bralts & R. van der Horst was de stand weer in evenwicht, 11-11.

Foto's Patrick Hogervorst

VZV kwam na rust goed uit de kleedkamer en Lotte Prak zette de thuisploeg weer op voorspong, 12-11. De spanning liep naarmate de wedstrijd vorderde behoorlijk op. doordat Door beide teams werden veel kansen gemist en de VZV goalie verrichtte diverse uitstekende reddingen.
Wie uiteindelijk voor de halve finale in aanmerking zou komen was niet te voorspellen. VZV leek de meeste kans te maken. De thuisclub kwam met doelpunten van Lisanne Kolken (2x) en Jane Kramer op een 19-18 voorsprong.
Quintus gaf zich echter niet gewonnen. Een strafworp belande tot opluchting van heel VZV op de paal. Het lukte Quintus vlak voortijd toch om langszij te komen, 19-19.
Florance Kos, met 7 treffers topscorer kon de wedstrijd alsnog beslissen maar haar onhoudbare schot spatte tegen onderkant lat het veld weer in. Met een fantastisch redding keerde Amber Zomerdijk enkele seconden voor tijd nog een inzet, zodat er verlengd zou moeten worden.

Het weer massaal aanwezige publiek kreeg nog een bijzonder spannend toetje voorgeschoteld en het team van Rolf Schulte nam na een prima stop van Amber door Djazzmin Trabelsi weer een 20-19 voorsprong.
Quintus maakte gelijk, maar Jane Kramer schoot de thuisploeg met een kanonskogel naar 21-20. Het antwoord van de dames uit Kwintsheul werd VZV fataal.
Na de eerste vijf minuten stond de thuisploeg opeens op een 21-22 achterstand, en werd het ook nog 21-23 al scoorde uitblinkster Florance Kos nog wel 22-23. Dat was de eindstand na verlenging.

Het team van Rolf Schulte, VZV was in eigen huis dichtbij een overwinning geweest, maar het was Quintus dat de plaats in de halve finale voor zich op eiste. Dat VZV in eigen huis zo dichtbij was tegen Quintus tekent de groei die de ploeg heeft doorgemaakt. "We hebben een super goede groei doorgemaakt en we hebben laten zien goed te spelen", beaamt Trabelsi. Na afloop sprak coach Rolf Schulte zijn ploeg toe en gaf aan dat de handbalsters moeten uithuilen, één dag. Trabelsi: "Want zaterdag moeten we er weer staan. De knop moet om. Het is de beker en dit is jammer, maar je weet dat je moet knallen in de nacompetitie. We willen zo ver mogelijk komen. Zaterdag moeten we het qua spel recht zetten."

Doelpunten VZV: Florance Kos 7, Lisanne Kolken 5, Esma Staal 4, Djazzmin Trabelsi 3, Jane Kramer 2, Lotte Prak 1.

Zaterdag speelt JuRo Unirek/VZV de return tegen V&L voor een plaats in de halve finale om de Landstitel in Sporthal 't Zijveld, aanvang 20:45 uur.