Vrouwendag inspirerend, sfeervol en gezellig
Uitgegeven op 12-03-2019 om 20:29  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGERWERF - In de Cultuurschuur werd afgelopen vrijdagavond Internationale Vrouwendag Hollands Kroon gevierd. Het thema stond dit jaar in het teken van duurzaamheid, afval (scheiden, verzamelen) en zorg voor je (woon) omgeving. Dit jaar werden voor het eerst ook mannen uitgenodigd om deze dag bij te wonen.

Na de opening en het gezamenlijk eten werd er een inkijk gegeven in het leven van Nanda van Ham van 'El kombi sup'. Zij heeft 'sup-it- up' bedacht, een activiteit waar je door de grachten kunt suppen én afval kunt verzamelen. Als decoratie had zij een enorm supboard meegenomen met een selectie afval uit de grachten. Een interessante en inspirerende lezing.


vlnr Janneke de Regt (werkgroep Internationale Vrouwendag HK), Juliette Hulzebos (Soroptimisten), Dick van Wieren (Rotary) en Lilian Peters (Groen Links) - foto Ina Glas

Na de lezing was het tijd voor de workshops, stands bezoeken en ontmoeten. Er waren twee workshoprondes voor 4 verschillende workshops, namelijk vacht vilten, wasmiddel maken, kennnisquiz afvalscheiden bij HVC en body- percussie. Alle workshops vielen in goede aarde en waren goed bezocht. De workshop body- percussie was de 'vrolijke noot' binnen deze workshops en zorgde voor hilarische momenten als motoriek niet ging zoals de bedoeling was. De stands van Groei en Bloei, Doe mee verlos de Zee en Kernbeheer Hollands Kroon werden tijdens de workshops helaas nauwelijks bezocht. De wand met Duurzame tips leverde heel wat interessante tips op van 'eigen boodschappen tas meenemen tot koken met restjes en alles op de fiets doen'. De prijs van het duurzame pakket ging naar 'meenemen van netje of zakje om brood, groenten of los fruit in te doen' ,zodat er geen plastic zak omheen hoeft, gewonnen door Frederike Toine die de workshop body- percussie gaf.

De theaterzaal van de Cultuurschuur was voor deze gelegenheid sfeervol aangekleed als 'bruin café' met achtergrondmuziek. Na afloop van de workshops was er gelegenheid om met elkaar ervaringen te delen, na te praten en de avond af te sluiten . Dit met een gratis drankje en onder de aansprekende, muzikale klanken van The Tubanjo Kitchenband die voor het eerst een optreden verzorgde.

Gedurende de gehele avond werden er foto's gemaakt door Ina Glas van fotoclub 'de Sluiter'.
De avond is georganiseerd door een vaste kern vrouwen uit Hollands Kroon. Met behulp van de vrijwilligers van de Cultuurschuur liep alles op rolletjes. Het bezoekersaantal was minder dan vorig jaar, maar dat nam niet weg dat er ruim 70 vrouwen, en een aantal mannen, aanwezig waren.
De avond is mede mogelijk gemaakt door bijdragen van diverse vrouwenorganisaties uit heel Hollands Kroon, de PvdA, de kerk en de hoofdsponsoren de Rotary, de Soroptimisten en Groen Links.

Volgend jaar valt Internationale Vrouwendag op zondag, Het is dan voor Wieringen het 35e jaar dat het georganiseerd wordt en binnen Hollands Kroon de 10e keer. Dan zal het evenement in de middag plaatsvinden, ook in de Cultuurschuur.

Voor meer foto's check Facebook.
(advertentie)
Reisbureau Hippo, Touringcarbedrijf Rasch
(advertentie)
Occasions
Toyota Corolla 1.4 VVTi wagon inklusief afleverkosten
€ 5.495,-

Nissan Qaisqai 1.6 Connect Edition
€ ,-

Wieringer historie:
Schieten achter dijk - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...