Start stoomseizoen tijdens voorjaarsvakantie
Uitgegeven op 07-02-2019 om 11:38  |  link  |  bewaar  |  print

MEDEMBLIK - Het nieuwe stoomseizoen in het Stoommachinemuseum start op zaterdag 16 februari. Het begint gelijk goed, want het museum is de gehele Voorjaarsvakantie (16 dagen!) onder stoom. De afgelopen wintermaanden is er onderhoud gepleegd, de ketel geïnspecteerd, de machines gepoetst en dwaalde de geest van James Watt in januari door het museum.

Het Stoommachinemuseum viert dit jaar het 150-jarig bestaan van stoomgemaal 'Vier Noorder Koggen'. Ook wordt stil gestaan bij James Watt, die 250 jaar geleden patent kreeg op zijn condensor. Hij verbond die aan de stoommachine, waardoor deze drie keer zuiniger en efficiënter werd. In dit jubileumjaar staan vele evenementen op de planning met als hoogtepunt het Jubileumweekend in juni.Van zaterdag 16 februari tot en met zondag 3 maart is het museum elke dag open én onder stoom. Kijk voor de openingstijden op het overzicht van exposities en musea.
Tijdens de voorjaarsvakantie zijn er op diverse dagen extra kinderactiviteiten (zie onze jeugdpagina en de pagina Op stap). Volwassenen zijn natuurlijk ook welkom om aan te schuiven.
(advertentie)
(advertentie)
Bocado mediterrane delicatessen
Poll:
De vernieuwde dijk van de haven in Den Oever vind ik...
Mooi
Lelijk
Moet er even aan wennen
  
Occasions
Toyota Corolla 1.4 VVTi wagon inklusief afleverkosten
€ 5.495,-

Te koop VW Up 1.0 bmp move up
€ 14.244,-

Wieringer historie:
't Hoekje - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...