Nieuws van de ZeeVerse Vismarkt
Uitgegeven op 05-02-2019 om 11:23  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Gezond en lekker nieuws van de ZeeVerse Vismarkt.



Dit weekend kunt u weer aan de bak! Haal de krant maar tevoorschijn, wat lekkers te drinken erbij en pellen maar!


Ongepelde Hollandse garnalen € 7.00 per kilo



Zin om eens lekker culinair te doen? Maak dan eens een garnalensoep!

Ingrediënten:

1 kleine ui
50 g wortel
50 g prei
1 tomaat
50 g boter
400 g ongepelde (Hollandse garnalen)
cognac
1,5 dl droge witte wijn
2 el tomatenpuree
grof gemalen peper
1 laurierblad
1 tl oregano
20 g bloem
verse dille
peterselie
crème fraîche

Bereiding:
1. Snijd de ui, wortel, prei en tomaat klein. Verwarm de boter in een soeppan en fruit de groenten al omscheppend iets bruin. Voeg dan 200 g ongepelde garnalen toe, bak alles al omscheppend in ± 10 minuten verder bruin. Stamp de garnalen tijdens het bakken plat zodat de ‘sappen’ eruit komen.

2. Verwarm 1 borrelglas cognac in een soeplepel boven het vuur, laat de vlam erin komen en schenk dit dan over de gestampte garnalen.

3. Voeg dan de witte wijn, tomatenpuree, peper, het laurierblad en de oregano toe. Roer de bloem met een ½ dl water tot een glad papje en roer dit samen met de peterselie bij de garnalenmassa. Giet er 1 liter water bij en laat de soep op een laag vuur 50 minuten ‘trekken’.

4. Pel intussen de overgebleven garnalen.

5. Schenk dan de soep in een fijne zeef en druk en pers met de achterkant van een grote soeplepel alles zo goed mogelijk door de zeef. Zeef de soep dan nog een keer.

6. Voeg de gepelde garnaaltjes toe en eventueel nog wat cognac, crème fraîche en verse dille. Maak deze ‘bisque’ de crevettes verder op smaak met wat versgemalen peper.

Een fijne week en tot zaterdag!

Met vriendelijke groet namens alle medewerkers van de ZeeVerse Vismarkt,

Esmeralda Dekker
www.versevis.nl

Bron: visrecepten.nl
(advertentie)
Reisbureau Hippo, Touringcarbedrijf Rasch
(advertentie)
Occasions
Renault Clio Estate Diesel
€ ,-

Nissan Qaisqai 1.6 Connect Edition
€ ,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Maxico - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...