VZV zet zegereeks voort
Uitgegeven op 27-01-2019 om 17:08  |  link  |  bewaar  |  print

't VELD - JuRo Unirek/VZV heeft ook de thuiswedstrijd tegen Boer'n Trots Kaas/DSVD gewonnen met 35-25. Daarmee heeft de thuisclub uidelijk revanche genomen op de teleurstellende wedstrijd eerder dit seizoen in Deuringen.

Na wat kansen over en weer opende DSVD de score, meteen gevolgd door de gelijkmaker van Djazzmin Trabelsi. In de beginfase kon VZV de draai nog niet erg vinden maar nadat Jane Kramer de 2-2 had gescoord begon het team van Rolf Schulte beter te draaien en een voorsprong te nemen. Halverwege de eerste helft had de thuisploeg het team van trainer/coach Jildou Bijkstra & Olga ten Hoeve feitelijk al verslagen.
In hoog tempo werd DSVD aan de kant gezet. Met snelle aanvallen, waarvan de ene soms nog mooier werd uitgevoerd dan de andere, werd het verschil opgevoerd naar 11-4.
Het weer talrijk aanwezige publiek genoot met volle teugen en met nog 5 minuten te gaan was het verschil zelfs tien doelpunten, 17-7. Daar hadden alle speelsters hun aandeel in geleverd. Het laatste doelpunt voor het rustsignaal van de goed en onopvallende scheidsrechters Ruijter en van der Linden was voor VZV gescoord door Maud Kruijer.
Ruststand 19-8.

VZV had in de beginfase moeite om het verzet van DSVD te breken - foto's Theo Moras

De tweede helft was niet zo spectaculair als het eerste bedrijf. Keepster Amber Zomerdijk toonde haar klasse en de wedstrijd bleef het aanzien meer dan waard.
Alle speelsters pakten hun speelminuten en de meesten wisten ook tot een doelpunt te komen. Einduitslag 35-25. Het verschil van tien doelpunten bleef in tact net als in de vorige twee thuiswedstrijden tegen Foreholte en Borhave.
Door deze overwinning is JuRo Unirek/VZV gestegen van de vijfde naar de vierde plaats. Dat kan van belang zijn bij het verloop van de gewijzigde nacompetitie in de kampioenspoule.
Met nog vier wedstrijden te gaan zou deze vierde plaats zeker tot de mogelijkheden kunnen behoren.

Topscorer Florance Kos scoort hierop miraculeuze wijze de laatste van haar 7 treffers

Doelpunten: Florance Kos 7, Jane Kramer 6, Maud Kruijer 5, Lisanne Kolken 5, Esma Staal 3, Lotte Prak 3, Djazzmin Trabelsi 3, Roos de Vries 2, Kim Jimmink 1

Zaterdag 2 februari speelt JuRo Unirek/VZV Ds1. de uitwedstrijd tegen Morrenhof Jansen/Dalfsen Ds1. Aanvang 19:00 uur.
Supporters zijn ook welkom om met de bus mee naar Dalfsen te gaan.
Zaterdag 9 februari speelt VZV Ds1. de thuiswedstrijd en derby tegen SEW; aanvang 20L45 uur Sporthal 't Zijveld.