Winteractie Stichting Netwerk Roemenië
Uitgegeven op 03-12-2018 om 16:20  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - De Stichting Netwerk Roemenië is, inmiddels voor de dertiende keer, de winteractie voor Roemenië gestart. Vast staat al dat de verspreiding van een voedselpakket onder de meest arme mensen gaat plaats vinden tussen 17 en 24 januari van het nieuwe jaar.

Het zijn Co Kempeneers uit Wieringerwerf en Dick Krabbendam uit Hippolytushoef die het, samen met de APFS gaan doen. Inmiddels is er dankzij de maandmarkt en door giften al voor ruim 100 pakketten geld gegeven. Stichting Netwerk Roemenië hoopt op nog veel meer de komende tijd, want er zijn veel mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken.


Foto van januari 2018 tijdens de 12e winteractie

Overigens is er het hele jaar door de breigroep van de SNR, die op donderdag om de week in de Marske bijeenkomt, hard gewerkt aan handgemaakte voornamelijk kinderkleding. Samen met heel veel breisters uit den lande zijn er 24 bananendozen vol sokken, truitjes, sjaals, dekentjes, wollen wanten etc. verstuurd. Deze kleding wordt de komende tijd in Roemenië klaargemaakt om op persoonlijke omstandigheden van de mensen individueel verdeeld te worden.

Kerstverkoop
De afgelopen maanden zijn heel wat 'maandmarkten' geweest in kringloopwinkel de Marske.
De gecombineerde sinterklaas en kerstmarkt in november was bestemd voor de winteractie van januari. Meer dan 600 euro leverde deze op voor het kopen van voedselpakketten.
Op 15 december is de laatste markt van 2018. En ook daarin staat de kerst weer centraal.
Meer informatie op de pagina Op stap.
(advertentie)
Formido. Haal meer uit je huis.
(advertentie)
Reisbureau Hippo, Touringcarbedrijf Rasch
Occasions
Toyota Rav 4 Linea Sol lederen bekleding
€ 6.245,-

Renault Clio Estate Diesel
€ ,-

Wieringer historie:
Kermis jaren 70 - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...