VZV wint streekderby tegen SEW
Uitgegeven op 04-11-2018 om 23:46  |  link  |  bewaar  |  print

NIBBIXWOUD - JuRo Unirek/VZV heeft de streekderby tegen Westfriesland/SEW in haar voordeel weten te beslissen. De wedstrijd eindigde in een zwaarbevochten zege: 21-23.

De vele supporters in Sporthal de Bloesem kwamen volledig aan hun trekken en zagen SEW in de eerste helft overtuigend de wedstrijd in handen nemen. Het stond na 14 minuten 6-3.
Alleen Lisanne Kolken wist middels 3 strafworpen voor VZV het doel te vinden. Aniek Janssen noteerde het eerste velddoelpunt na een prima stop van Amber Zomerdijk.
Maud Kruijer scoorde halverwege de eerste helft de aansluitingstreffer 6-5. De thuisploeg scoorde ook meteen, waarna coach Rolf Schulte een time out nam.
Deze ingreep leverde echter bitter weinig op. Wel kreeg SEW coach Ronald van der Kamp van de prima fluitende scheidsrechters Scherhage & Scherhage een gele kaart voor commentaar op een tegentreffer.
SEW bleef scoren waar de VZV dames kansen bleven missen. SEW kwam zelfs op een riante 13-6 voorsprong te staan.
VZV wist de achterstand voor het rustsignaal nog een dragelijker aanzien te geven door een treffer van Aniek Janssen en twee benutte strafworpen en een break van de snelle Lisanne Kolken. Ruststand 13-10.

Lisanne Kolken (links) en Amber Zomderdijk waren de uitblinksters

VZV kwam na rust beter uit de startblokken en maakte de achterstand uit het eerst bedrijf nagenoeg ongedaan 13-12. Beide teams haalden alles uit de kast om de wedstrijd in hun voordeel te beslissen.
Dit leverde veel tijdstraffen en strafworpen op, maar de thuisploeg hield lange tijd een kleine voorsprong in handen.
Jane Kramer scoorde 15-14. Sarah Dekker legde iedereen van VZV in de luren en ronde schitterend af, 16-14. Maud Kruijer scoorde 16-15, maar liep ook tegen een tijdstraf op.
Amber Zomerdijk begon steeds beter te keepen, wat ook weer snelle breaks opleverde.
Lisanne Kolken, die deze wedstrijd 11 treffers naakte, scoorde 3 maal op rij en zette VZV op een 16-18 voorsprong. Deze voorsprong zou JuRo Unirek/VZV niet meer uit handen geven.
De laatste minuten werden nog wel enorm spannend, Nada Blokker 2x, Kim Jimmink, Lisanne Kolken enkele geweldige reddingen van Amber en het laatste doelpunt van Djazzmin Trabelsi zorgden in de slotfase voor de zwaarbevochten overwinning van 21-23.

Doelpunten: Lisanne Kolken 11, Aniek Janssen 3, Nada Blokker 3, Maud Kruijer 2, Jane Kramer 2,Kim Jimmink 1, Djazzmin Trabelsi 1.