Wiron wint opnieuw
Uitgegeven op 04-11-2018 om 21:05  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Wiron behaalde op eigen veld een ruime overwinning op Callantsoog. 4-2. Het krachtsverschil tussen beide elftallen was kleiner dan de score doet vermoeden. De thuisclub won vooral omdat ze kansen effectiever benutten.

Foto's Reijer Zwart

Wiron kreeg al in de eerste minuut een grote kans om de score te openen. Een goede aanval werd besloten met een schot uit een onmogelijke hoek op doel. Terug leggen van de bal had waarschijnlijk een doelpunt opgeleverd. Dat doelpunt kwam er na vijf minuten toch. Johan Tijsen zette de bal over de grond strak voor. Robin Meilink stond op de juiste plek en kon eenvoudig afdrukken, 1-0. Gaandeweg kwam Callantsoog beter in de wedstrijd. Wiron werd steeds meer terug gedrongen en verdedigde niet altijd resoluut uit. Dat leverde de aanval van Callantsoog regelmatig mogelijkheden op. De ruimte leverde 10 minuten na de openingstreffer de gelijkmaker op, 1-1. Callantsoog nam de wedstrijd in handen, maar verzuimde om kansen te verzilveren. Na een half uur spelen was Wiron wel doeltreffend. Dit maal zette Mark Schouwenaar voor en Robin Meilink kon opnieuw scoren. De goal was wat minder gemakkelijk dan het eerste doelpunt, maar Meilink rondde goed af. Zo kon Wiron met een 2-1 voorsprong aan de thee.

Robin Meilink wordt hier nog aan zijn shirt getrokken, maar scoorde wel twee keer

Wiron trok in de tweede helft het initiatief weer naar zich toe. Omdat Robin Meilink was vervangen verloor de aanval wel aan stootkracht. Toch werd er gescoord, dit keer uit een dood spelmoment. Johan Tijsen krulde de bal uit een vrije trap vanaf de rand van het strafschopgebied in de kruising, 3-1. Dat gaf Wiron even lucht, maar dat duurde niet lang. Doelman Mark Poepjes kwam in botsing met een aanvaller en de scheidsrechter legde de bal op de stip. De penalty werd onhoudbaar raak geschoten, 3-2. Mark Poepjes kreeg een gele kaart. De scheidsrechter was kwistig met gele kaarten en trok zelfs een keer rood voor een speler van Callantsoog. Jammer, want het ontsierde de sportieve wedstrijd. Wiron bleef de aanval zoeken, hoewel het aan stootkracht ontbrak. Een kwartier voor het einde maakte Mark Schouwenaar aan alle onzekerheid een einde. Hij brak door en rondde doeltreffend af, 4-2. Wiron beleefde weliswaar nog enkele benauwde ogenblikken, maar wist de voorsprong tot het laatste fluitsignaal te behouden.

Mark Poepjes moest in de eerstee helft een keer vissen

Wiron staat na de overwinning nog altijd derde in de 5e klasse A. Volgende week is de uitwedstrijd tegen concurrent Sint Boys uit Sint Maarten, dat tweede staat.