Nieuws van de Wieringer Vrouwen
Uitgegeven op 03-11-2018 om 11:39  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGEN - De Wieringer Vrouwen trapten de maand oktober af met een Workshop Levenstestament in Dorpshuis Hippo. Petra Voos-Nobels gaf voorlichting over het Levenstestament. De vrouwen van de Filmclub, de Wandel- en fietsclub, de Tuinclub en de Theaterclub trokken er op uit.

Petra Voos-Nobels ging in op vragen over het Levenstestament: Wat is een levenstestament; Voor wie is een levenstestament belangrijk; Waarom maakt men een levenstestament; Hoe maakt men een levenstestament. Tussendoor konden vragen gesteld worden. Na afloop, onder het genot van een drankje, was er nog tijd voor de 34 aanweigen om Petra persoonlijk te benaderen.

De Filmclub bezocht de film Doris in Kinepolis in Schagen en de Theaterclub bezocht in De Kampanje in Den Helder de voorstelling Vette pech van Paul de Leeuw en Seven Drunken Nights met 'The Dubliners'. Een Ierse muziekavond over de geschiedenis van The Dubliners vol meezingers van de grote hits als 'The Wild Rover', 'Dirty Old Town', 'Whiskey In The Jar' en natuurlijk 'Seven Drunken Nights'.
De Wandel- en fietsclub wandelde met 17 vrouwen door Medemblik. Bij Het Wapen van Medemblik werd opgestoken mete koffie/thee met wat lekkers. Er waren ook wandelingen in 't Wierholtbos en het Robbenoordbos.
De Leeskring besprak de roman 'Alleen maar nette mensen' van Robert Vuijsje, waarmee hij winnaar is geworden van De Gouden Uil.
De Tuinclub bezocht Tuinderij de Marlequi in Warmenhuizen, waar om deze tijd veel pompoenen en kalebassen te bewonderen zijn.


Kunstliefhebbers bezochten het Teylers Museum en maakten een rondvaart door Haarlem

Kunstliefhebbers brachten een bezoek aan het Teylers Museum in Haarlem, waar een speciale tentoonstelling is van de veelzijdige kunstenaar/wetenschapper Leonardo da Vinci. Zijn topstuk 'Het Laatste Avondmaal' met het dramatisch moment van verraad stond in een aparte zaal met vooraf enige uitleg. De dag werd besloten met een boottocht door de grachten en singels van Haarlem.

Henk Dillerop was gast op een ledenavond in Dorpshuis Hippo. Hij heeft ruim veertig jaar gewerkt met min of meer 'zware' criminelen. Eerst 25 jaar bij de politie en daarna als gevangenisdirecteur van diverse gevangenissen.

Wat komt er:
• Dinsdag 6 november: De Theaterclub bezoekt de musical 'SOOF' in de Kampanje in Den Helder
• Woensdag 7 november: De Wandel- en Fietsclub wandelt in Makkum
• Donderdag 8 november: De Theaterclub bezoekt de opera 'Tosca' in de Kampanje in Den Helder
• Maandag 12 november - 20:00 uur: Ledenavond met trompettist Dirk Bak in Dorpshuis Hippo
• Dinsdag 13 november: De Schilderkring kom bijeen in Dorpshuis Hippo
• Woensdag 14, 21 en 28 november: De Wandel- en Fietsclub wandelt in het Robbenoordbos
• Woensdag 21 november: De Theaterclub bezoekt 'Van de koele meren des doods ' in de Kampanje in Den Helder
• Donderdag 22 november: De Tuinclub bezoekt De Boet in Hoogwoud

Meer informatie op de pagina Op stap.
Kijk voor de volledige agenda van Wieringer Vrouwen op wieringervrouwen.nl.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Fiat 500 C 0.9 TwinAir 500S Cabrio Private Lease mogelijk
€ 10.450,-

Nissan Qaisqai 1.6 Connect Edition
€ ,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Slingerweg - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...