Controles en handhaving logiesaccommodaties
Uitgegeven op 10-10-2018 om 15:37  |  link  |  bewaar  |  print

HOLLANDS KROON - Net als in 2017 zijn de afgelopen maanden diverse bedrijven en locaties gecontroleerd op huisvesting van tijdelijke werknemers. Er zijn mooie, nette, vergunde logiesaccommodaties aangetroffen, maar er zijn ook niet-vergunde situaties aangetroffen. Ondanks de aandacht voor dit onderwerp is gebleken dat er nog maar weinig ondernemers uit eigen beweging voor de benodigde vergunningen zorgen en pas in actie komen zodra een handhavende maatregel wordt opgelegd. Dit is reden om door te gaan met extra controles op huisvesting, want het blijkt helaas nodig.

Handhavend optreden bij onveilige situaties
Bij onveilige situaties grijp de gemeente direct in. Dat komt gelukkig niet vaak voor. In de meeste gevallen wordt de betrokken ondernemer geadviseerd om de benodigde omgevingsvergunning aan te vragen. Waar controles, het verstrekken van informatie en het verzoek de benodigde vergunningen aan te vragen niet leiden tot gewenste situatie, wordt handhavend opgetreden. De meest voor de hand liggende maatregel is het opleggen van een last onder dwangsom.

Altijd omgevingsvergunning nodig
Waar logies wordt geboden aan tijdelijke werknemers is een omgevingsvergunning nodig. De gemeente streeft ernaar om voor alle tijdelijke werknemers die logies verkrijgen binnen de gemeente een goede en veilige logeerplek te waarborgen. Hiervoor gelden richtlijnen en veiligheidseisen. Daarnaast is het belangrijk dat dit geen negatieve gevolgen heeft voor de omgeving.

Informatiebrochure
Omdat het merendeel van de tijdelijke werknemers werkzaam is in de agrarische sector en deze bedrijven er vaak voor kiezen om zelf te zorgen voor logiesplekken, is een brochure ontwikkeld die ingaat op de (on)mogelijkheden over dit onderwerp. Biedt u ook logies aan tijdelijke werknemers en hebt u misschien nog niet, of misschien niet meer, alle benodigde vergunningen? Lees dan de brochure 'Logiesaccommodaties voor tijdelijke werknemers' en wacht niet op een controle, of zelfs handhavende maatregelen, maar ga zelf actief aan de slag om de vergunningen rond te krijgen! Zo voorkomt u handhavend optreden en dat u geen logies meer mag aanbieden aan uw medewerkers.
(advertentie)
(advertentie)
Sportcentrum Hippogym: voor wie fit wilt blijven!~
Occasions
Fiat 500 C 0.9 TwinAir 500S Cabrio Private Lease mogelijk
€ 10.450,-

Renault Clio Estate Diesel
€ ,-

Wieringer historie:
Lunchroom Monument - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...