WIERINGERRANDMEER OP LOSSE SCHROEVEN?
Uitgegeven op 22-08-2002 om 15:11  |  link  |  bewaar  |  print

Wieringen - Volgens US-hoofdingeland A. Komen is er een grote kans, dat het Wieringerrandmeer-project op losse schroeven komt te staan door de enorme waterschade, die in Duitsland, Oostenrijk, Polen en TsjechiŽ is ontstaan.
Om het enorme materiŽle leed in genoemde landen te lenigen, zullen er in de nabije toekomst miljarden Brussel-euro's nodig zijn voor de wederopbouw. Omdat de honderden miljoenen euro's voor het realiseren van een staande mastroute/open waterverbinding tussen Amstelmeer en IJsselmeer ook uit Brussel moet komen, acht de US-hoofdingeland de kans groot dat het prestigieuze project om van Wieringen weer een eiland te maken door geldgebrek een vroegtijdige dood sterft of op zijn minst sterk wordt vertraagd.
Komen sprak deze vrees uit tijdens de vergadering van de commissie Watersysteem van Uitwaterende Sluizen, die gistermiddag in Edam werd gehouden. Het dagelijks bestuur van de commissie was echter een andere mening toegedaan. Weliswaar werd voor de financiŽle realisering van het project een substantieel beroep op 'Brussel' gedaan. Maar de door Komen bedoelde geldstromen hadden volgens het dagelijks bestuur van de commissie niets met elkaar te maken.
Hoofdingeland J. Koorn deelde Komen's mening. Maar hij baseerde zijn twijfel over het al dan niet doorgaan van het project niet op het wel of niet voor handen zijn van geld, maar op het in zijn ogen onduidelijke vergaderschema van de stuurgroep. Afgesproken vergaderdata werden de laatste tijd vaak zonder opgaaf van redenen weer herroepen.
Commissievoorzitter L. Snuif-Verwey: ,,Het laaste nieuws is dat op 17 september een nieuwe vergadering van de stuurgroep is uitgeschreven. Daarbij zal een evaluatie plaatsvinden, waarna het tot een soort go-no-go-afspraak komt. De uitnodiging hiervoor krijgt u nog.''
(advertentie)
Koop uw mooiste plaatjes op Fotohenkjan.nl!
(advertentie)
Occasions
Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Toyota Auris TS 1.8 Hybrid Lease Pro
€ 15.445,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Havengebouw de Haukes - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...