De kermis is weer voorbij
Uitgegeven op 12-09-2018 om 09:38  |  link  |  bewaar  |  print

ZIJDEWIND - De laatste dag van de geslaagde Zijdewinder kermis stond dinsdag bol van activiteiten: Spellen met biefstuk en waterspelen. Het feest werd muzikaal afgesloten door lokale bandjes uit Zijdewind en de omliggende dorpen.De spellen, die al om 10:00 uur begonnen, trokken een record aantal deelnemers. Er werd weer wat afgekeezd in de kermistent, 60 personen waren hiervoor vroeg uit de veren gekomen. Het aantal deelnemers aan de spellen bedroeg zelfs 75.
Natuurlijk waren er ook een aantal aanwezig, die maandag al met het kegelen mee hadden gedaan. Dat werd gewonnen door Malou Houtenbos met als 2e Gerda Kolken en 3e Clenda v.d. Kroon.
Bij het Keezen wisten broer en zus Vincent en Agnes Klaver met 132 punten de eerste prijs in de wacht te slepen. Iedereen werd tijdens de spellen van koffie en heerlijke brood met biefstuk.Na de midag ging de steeds groter wordende mensenmassa naar de vijver bij de rotonde voor de traditionele waterspelen. Het Kermiscomité had weer iets moois bedacht: waar Met een touw moest getracht worden de overkant van het water te bereiken om vervolgens over een loopplank weer terug over de vijver te gaan.
De deelnemende teams bestonden uit vier personen waarvan minimaal één dame, die door een ander team met krachtige waterstralen behoorlijk gehinderd werden.
De meeste deelnemers raakten dan ook meerdere keren in de vijver en dat zorgde voor enorm veel hilariteit en spektakel.Na afloop van de waterspelen weer terug naar het kermisterrein waar ook nog jeu de boules gespeeld werd, de kinderspelen werden gehouden en een film gedraaid werd.

De laatste festiviteiten waren tot in de laatste uurtjes in de kermistent. In een volle tent werd genoten van GUTZ (Groeten uit Zijdewind), met een afwisselend programma van lokale bandjes uit Zijdewind en de omliggende dorpen. Het werd een spectaculaire en knotsgezellige avond met vele nieuwe aanmeldingen .
De Zijdewinder kermis werd met prachtige optredens oergezellig zonder narigheid afgesloten.
Het kermiscomité en alle vrijwilligers kunnen terug zien op een zeer geslaagd volksfeest, waar iedereen weer enorm van heeft genoten.

Theo Moras


(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Nissan Note 1.2 Dig-S Connect Edition inklusief afleverkosten
€ 10.145,-

Toyota Aygo 1.0 MMT 5drs automaat
€ 5.795,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Firma Klein Wieringen jaren 50 - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...