Nieuws van de ZeeVerse VismarktUitgegeven op 05-09-2018 om 11:15 |
link |
bewaar |
printDEN OEVER - Gezond en lekker nieuws van de haven.
Heeft u zich al aangemeld voor de visfileer workshop aanstaande zaterdag?? Er zijn nog maar een paar plaatsjes vrij dus meld u snel aan via https://www.versevis.nl/workshops/
Deze week hebben we de grote schol in de aanbieding. De schol is nu van een zeer goede kwaliteit. Er zit lekker veel vlees op de graat! Het lekkerste blijft toch om schol op de graat te bakken, de smaak zit in de graat, zeggen wij wel eens!
Gerecht: gegrilde schol met snelle caesarsalade
Ingrediënten
4 schollen
2 eieren
2 sneden witbrood, zonder korst
5 el olijfolie
1 (kleine) romaine sla, in repen
1 rode ui, in halve ringen
4 el caesardressing (flesje)
50 g Parmezaanse kaasvlokken
Bereiding:
Verwarm de ovengrill voor. Kook de eieren in 8 min. hard. Pel en snijd ze in partjes. Snijd het brood in blokjes. Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie. Bak het brood in 2-3 min. goudbruin. Bestrooi de croutons met zout en schud ze op een bord.
Leg de schol op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bestrijk de vis met de resterende 3 el olijfolie en bestrooi met zout en peper. Gril de schol onder de hete ovengrill in 8-10 min. gaar, schuif de bakplaat iets lager als de vis te donker kleurt.
Verdeel intussen de sla met de uienringen en partjes ei over 4 borden. Sprenkel er de dressing over. Bestrooi de caesar salade met de kaasvlokken en de croutons. Leg de schol bij de salade op de borden en serveer.
Lekker met een partje citroen en ciabatta, gekookte krieltjes of verse frites.
2 kilo schol groot voor 9,50!
Een fijne week en tot zaterdag!
Met vriendelijke groet namens alle medewerkers,
Esmeralda Loos-Dekker
ZeeVerse Vismarkt Wieringen
PS: Aanstaande zaterdag is er om 10.30 uur weer een vispresentatie in de kantine van de visafslag. Wilt u alles weten over vis, visserij en Den Oever, breng dan zeker even een bezoekje! Dit zal voorlopige de laatste keer zijn, de vispresentatie staat weer gepland vanaf medio oktober.