Rick Dunnik prima op dreef tijdens Gamma Racing Day
Uitgegeven op 20-08-2018 om 09:00  |  link  |  bewaar  |  print

ASSEN - Op zaterdag en zondag 18 en 19 september was het ZUWI Racing Team met gastrijder Rick Dunnik actief tijdens de GAMMA Racing Days. Mede met de steun van Yamaha beleefden de coureurs en de begeleiders een prachtig weekend. Alle eer naar de bouwmarktketen die met dit evenement tienduizenden toeschouwers naar het TT Circuit lokt voor spannende auto- en motorraces.


Rick Dunnik in actie tijdens de training. (Foto en tekst Henk-Jan Wittink)

Voor het ZUWI Racing team kwam het als geroepen dat HD Racing hielp om de motor op tijd klaar te maken voor de wedstrijd. Na de TT waren de teamleden en coureur Rick Dunnin (16 Staphorst) niet tevreden. Na onderzoek bleek er in de winter in de cilinderkop geknoeid te zijn. Omdat de R3 cup een standaardklasse is met allemaal dezelfde motoren moest het motorblok verbouwd worden. Er werd hard gesleuteld in de dagen voor GAMMA Racing Day. Tot overmaat van ramp kwam Rick op woensdag 15 augustus tijdens het testen ook nog te val. Gelukkig was alles op tijd gerepareerd.


(foto Bert van Dalen)

Met een zevende trainingstijd was het team zeer content. Tijdens de wedstrijd op zondag streden de coureurs voorin in twee groepjes van vijf. Rick zat in het tweede groepje. De bezoekers genoten, later vertelden een aantal mensen dat de Yamaha R3 Cup het hoogtepunt van de dag was. Uiteindelijk kwam Rick als zevende over de finish. Na afloop bleek dat Rick problemen had met het voorwiel. Daar wordt later naar gekeken. De volgende wedstrijd is op 7 tot en met 9 september op Assen tijdens de IDM. Ook dan zal Rick Dunnik van HD-Racing weer als coureur fungeren.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Yaris 1.0 Aspiration 5drs
€ 5.345,-

Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Café Halfweg Afsluitdijk. - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...