Studentenmarkt
Uitgegeven op 10-08-2018 om 15:35  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Kringloopwinkel de Marske houdt op zaterdag 18 augustus zijn maandelijkse themadag. Dit keer heeft men gekozen om iets speciaals te gaan doen voor alle aankomende studenten en andere studiehoofden die vanaf het nieuwe schoolseizoen zelfstandig op kamers gaan.

Het mooie is dat wat er binnen de kringloopwinkel wordt verdiend niet in eigen zak verdwijnt maar wordt uitgegeven aan rechtstreekse hulp in Roemenië. Door de SNR zelf en ook door hun Roemeense partner de APFS.

Zo zijn op 28 juli j.l. acht Roemeense gasten samen met iemand die ze begeleidde weer vanaf vliegveld Eindhoven terug gevlogen naar hun woonplaats Tirgu Mures. Deze jongeren hebben een buitengewoon zwaar leven achter de rug en op deze manier eens helemaal 'uitstappen' was voor hun een feest. Een week lang waren ze te gast in Nederland en hebben o.a. Artis, Hoenderdaell, attractiepark Slagharen, het Corrie ten Boom- huis in Haarlem bezocht. Schitterend mooi weer hadden ze, terwijl het in hun eigen land dagelijks pijpenstelen regende. Slapen deden ze in Heerhugowaard in een kerk.
Na afloop van hun week zei eigenlijk iedereen dat ze 'de mooiste week van hun leven' hadden mogen meemaken. Dat zegt wel wat over hoe ze het naar hun zin hebben gehad.Tussen 4 en 11 augustus is er ook een groep van negen mensen van de SNR actief in de plaats Danes, waar men meehelpt een gebouw te isoleren en de nodige andere hand- en spandiensten aan het verrichten is. Er zijn daarnaast ook plannen om in oktober met een bouwteam een appartement van iemand die al 25 jaar wordt ondersteund op te gaan knappen. Zodat hij deze winter voor het eerst sinds jaren weer een kachel in zijn huis heeft en dubbel glas krijgt tegen de ijzige kou die er in deze omgeving kan heersen.Overigens gaat De Marske twee weken dicht omdat er te weinig vrijwilligers zijn i.v.m. vakantie van iedereen. Zaterdag 18 augustus is dan ook de laatste dag waarop de winkel open is en op dinsdag 4 september bent u weer van harte welkom.
(advertentie)
Koop uw mooiste plaatjes op Fotohenkjan.nl!
(advertentie)
Occasions
Te koop Fiat 500 bouwjaar 2014
€ 8.500,-

Toyota Prius 1.8 Hybrid business Solar roof
€ 11.445,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Garage Nubo - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...