START AANLEG NIEUW NATUURPAD
Uitgegeven op 20-08-2002 om 17:12  |  link  |  bewaar  |  print

Texel - Staatsbosbeheer is gestart met de aanleg van het natuurpad Het Alloo op Texel. Dit natuurpad wordt ook geschikt voor bezoekers in een rolstoel en blinden en slechtzienden. Het pad wordt aangelegd door Lont B.V. uit Wieringen en wordt 4,5 km lang en kan tot 2,7 km worden ingekort. Het moet in de loop van november klaar zijn.
Het natuurpad start tegenover EcoMare en gaat via het duingebied De Seeting door de bosrand in de richting van De Koog. Bij het Maartenhuis, een woongemeenschap, gaat het pad over het erf en weiland naar de duinrel vanaf het Alloo. De duinrel wordt gevolgd langs bloembollenpercelen en de bosrand. Het maakt vervolgens een ronde om het natuurgebied Het Alloo, orchideeŽnrijk grasland waar veel weidevogels broeden, en gaat tenslotte weer terug naar EcoMare. Het pad krijgt een verharding van kleischelpen en maakt gedeeltelijk gebruik van fietspaden.
In de oever van de duinrel wordt op een gedeelte een plankier geplaatst waardoor de bezoekers ook de oeverbegroeiing en het water goed kunnen bekijken. Voor degenen die dit niet willen is er een 'gewoon' alternatief.
Met dit pad ontstaat er ook een extra wandelverbinding vanaf de Bosrandweg naar de duinen. Het Maartenhuis stelt hiervoor een deel van haar terrein open voor het publiek. Ook verleent bloembollenteler Frans Kaercher doorgang via door hem gebruikte grond.
Staatsbosbeheer kan dit natuurpad aanleggen dankzij subsidies van Nationaal Park Duinen van Texel, provincie Noord-Holland, gemeente Texel en bijdragen van VSB-fonds, Teso, Waterschap, Maartenhuis en Rotary-Texel.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Toyota Verso 1.8 Dynamic
€ 23.745,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Buschauffeur - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...